Κατασκευές

Δια χειρός μανούλα-Παιδικό παραμύθι

2.6.12 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Παρακάτω σας παραθέτω μια εύκολη ιδέα για τη δημιουργία ενός παιδικού παραμυθιού. Δεν χρειάζεται πολλά υλικά, μόνο διάθεση και φαντασία. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας αφήσει άφωνους και είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν.
Υλικά που θα χρειαστείτε: ψαλίδι, κόλλα, χρωματιστά χαρτιά μεγέθους Α4, λίγη κορδέλα και πολύ φαντασία.
Φτιάχνουμε παιδικό παραμύθι
Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο παραμύθι θα γράψετε. Φαντάζομαι ότι όλοι θυμόμαστε κάποια ιστορία από τότε που ήμασταν εμείς παιδιά. Αν πάλι όχι, τότε το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πηγή πληροφοριών. Πληκτρολογήστε <<παραμύθια>> στον browser σας και όλο και κάτι θα βρείτε. Στην συνέχεια πάρτε τα χρωματιστά χαρτιά και γράψτε την ιστορία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στυλό με glitter, μαρκαδόρους. Φροντίστε τα γράμματα σας να είναι μεγάλα και ευδιάκριτα.
Το επόμενο βήμα είναι η διακόσμηση του βιβλίου και είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι αυτό που θα κάνει το μικρό σας να ξετρελαθεί. Εδώ πραγματικά πρέπει να επιστρατεύσετε την φαντασία σας. Πολλά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το ύφος της ιστορίας. Αν για παράδειγμα γράφετε ένα παραμύθι για  νεράιδες, μπορείτε να κολλήσετε στο εξώφυλλο μια φωτογραφία νεράιδας. Eάν διαθέτετε και εκτυπωτή μπορείτε να τυπώσετε οτιδήποτε σας αρέσει. Εγώ πάντως προτιμώ εύκολα υλικά, υλικά που έχουμε ή μπορούμε να βρούμε χωρίς κανένα έξοδο. Κλαδάκια, χρωματιστά ξυλάκια, φύλλα, λουλούδια, μια ζωγραφιά που έχουμε κάνει εμείς, όσπρια, χρωματιστές κορδέλες κτλ
Δείτε και αυτό. Δεν είναι όμορφο?

Ή ένα ημερολόγιο γεμάτο όνειρα

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :