καλοκαιρινές κατασκευές ,

Ζήτω οι φακές

3.6.12 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Φυτεύουμε φακές
Τα μικρά παιδιά δεν γνωρίζουν πως αναπτύσσεται και μεγαλώνει ένα φυτό. Ένας εύκολος τρόπος για να μάθει είναι η παλιά και δοκιμασμένη από τα σχολικά μας χρόνια μέθοδος του φυτέματος της φακής.
 Οι φακές έχουν το καλό ότι αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, (μέσα σε 1-2 μέρες το μικρό σας θα δει τα πρώτα πράσινα φυλλαράκια να ξεπροβάλλουν). 
Στις φωτογραφίες που βλέπετε, έχω χρησιμοποιήσει για γλαστράκια τις πλαστικές βάσεις που έχουν μέσα στα πασχαλινά αυγά και τοποθέτησα χώμα αντί για βαμβάκι.
Φυτεύουμε φακές-craft for kids
Για να τα κάνετε πιο εντυπωσιακά μπορείτε να προσθέσετε ματάκια, αυτοκόλλητα διακοσμητικά και κορδελίτσες που θα τις δέσετε στο φυτό.
Φυτεύουμε φακές-craft for kids
Παρακολουθήστε με το παιδί σας την ανάπτυξη της φακής, υπενθυμίστε του ότι χρειάζεται νεράκι για να ζήσει και να μεγαλώσει και καλή επιτυχία.

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :

  1. Πολύ φουντωτές οι φακές σου! Ο γιος μου είναι 21 μηνών λες να αρχίσουμε από τώρα τη φυτολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όχι? Είναι όμορφο να φτιάχνουμε πράγματα μαζί με τα παιδιά. Και νομίζω ότι δεν έχει μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα. Σημασία έχει ότι θα τους αφιερώσουμε χρόνο. Τουλάχιστον η εμπειρία μου αυτό μου έχει διδάξει. Η μεγάλη μου κόρη κοντεύει τα 17 και αυτό που θυμάται είναι ότι περνάγαμε ώρες φτιάχνοντας κατασκευές και χειροτεχνίες. Καλώς ήρθες στο blog μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή