Αγορές ,

Παίζω με Playmobil

24.6.12 Είμαι Παιδί 6 Σχόλια

Υπάρχει κάποιο παιδί που να μην έχει δει ή ακούσει για τα Playmobil? 
Αυτά τα μικρά πλαστικά ανθρωπάκια γεννήθηκαν το 1971 από τον Hans Beck όταν του ζητήθηκε να σχεδιάσει ένα παιχνίδι που να μην είναι μεν πολύπλοκο, αλλά να είναι αρκετά ευέλικτο και να μπορεί να παραχθεί μαζικά.
Το παιχνίδι με 7,5 εκατοστά ύψος, θα ταίριαζε στο χέρι ενός παιδιού και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θα βασίζεται σε ζωγραφιές των παιδιών (μεγάλο κεφάλι, πλατύ χαμόγελο, καθόλου μύτη). Το αποτέλεσμα ήταν τα γνωστά σε όλους playmobil. Στις αρχές του 1974 οι πρώτες φιγούρες εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων και από εκεί και μετά η εξέλιξη τους είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Beck και η ομάδα του άρχισε να δημιουργεί νέα ολοκληρωμένα θέματα εμπλουτισμένα με κτίρια, αυτοκίνητα και ζώα προσαρμοσμένα στην κλίμακα που είχαν οι φιγούρες. Η επιτυχία του παιχνιδιού ήταν δεδομένη και σιγά, σιγά τα Playmobil άρχισαν να εισβάλλουν σε όλα τα παιδικά δωμάτια.
(Οι φωτογραφίες που παραθέτω παρακάτω είναι μόνο προς παρουσίαση. Δημοσιεύτηκαν από την Emma J και υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Η αρχική πηγή είναι η http://emmajvictoriana.blogspot.gr/. Για οποιαδήποτε πληροφορία θα πρέπει να απευθυνθείτε στον δημιουργό του συγκεκριμένου blog).
Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από εκείνη ενός παιδιού να παίζει χαρούμενο. 
Ένα πανέμορφο αρχοντικό σε βικτοριανό στυλ

Red Mansion


Ένα σπιτάκι πάνω σε δέντρο
Στο ισόγειο του δέντρου υπάρχει μια μικρή λίμνη και μια σκάλα στην αριστερή πλευρά που οδηγεί στο πάνω πάτωμα


Το παλάτι της βασίλισσας του χιονιού εμπνευσμένο από την ταινία "Νάρνια"Αυτή είναι καλοκαιρινή σκηνή από λιμάνι με κατάστημα πώλησης παγωτού και αποδυτήρια στο επάνω μέρος.


Πανέμορφα πειρατικά καράβια, έτοιμα να σας ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους.

Άμαξα μεταφοράς

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

6 σχόλια :

 1. EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΝΑ ...ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΕΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά, τα περισσότερα είναι συλλεκτικά κομμάτια. Σε ευχαριστώ που πέρασες από εδώ και που έγινες μέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα playmobil είναι διαχρωνική αξία στο παιχνίδι !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλώς σε βρήκα και σε ευχαριστώ που έγινες μέλος και στο δικό μου blog... τα playmobil είναι τρέλα ο άνδρας μου είναι συλλέκτης αλλά οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι καταπληκτικές..γενικά πολύ ενδιαφέρον το ιστιολόγιο σου...μπράβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σας ευχαριστώ και τις 2 σας για τα καλά σας λόγια.
  Σοφία, οι δημιουργίες σου είναι πανέμορφες γι΄αυτό έγινα μέλος:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος6/7/12, 5:39 μ.μ.

  Αυτά δεν κυκλοφορούν στην αγορά!Είναι custom made!Το τελευταίο είναι το set της θαλάσσιας αστυνομίας,και το έχουν μετατρέψει σε παγωτατζίδικο!
  Το πρώτο σπίτι έχει άλλα χρώματα κανονικά,και έχει σταματήσει να κυκλοφορεί από το 2000.
  Και το παλάτι της βασίλισσας του χιονιού κυκλοφόρησε από το 1999 ως το 2005.Τα άλλα σπίτια δεν είναι καν playmobil,είναι άλλες σειρές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή