Παιδικό παραμύθι ,

Η Ειρηνούλα και το ουράνιο τόξο

22.7.12 Είμαι Παιδί 4 Σχόλια

Όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι μέρος του ίδιου συνόλου.
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Ειρηνούλα. Η Ειρηνούλα είχε μακρυά μαύρα μαλλιά, μεγάλα μάτια που έλαμπαν σαν χάντρες και κάθε φορά που χαμογελούσε νόμιζες ότι έλαμπε ο ουρανός. Και η αλήθεια είναι ότι χαμογελούσε συχνά.Ζούσε ευτυχισμένη μαζί με τους γονείς της σε ένα μικρό σπιτάκι σε ένα ψαροχώρι του Αιγαίου...


...ένας τόπος που μόνο θάλασσα έβλεπες όσο μακριά κι αν κοιτούσες.
Ένα πρωινό σαν όλα τα άλλα ο ήλιος έπαιζε παιχνίδια. Κρυβόταν πίσω από τα σύννεφα......και ύστερα από λίγο τη θέση του πήρε η βροχή.Η Ειρηνούλα ήταν λυπημένη γιατί δε θα μπορούσε ούτε να βγει έξω να παίξει, ούτε να τρέξει κάτω στον μόλο να χαζέψει τις βάρκες.Κοίταζε μέσα από το τζάμι για ώρες και μόνο όταν η βροχή σταμάτησε και τη θέση της πήρε το ουράνιο τόξο, τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα από την ομορφιά που αντίκρυζε.
Τόσα χρώματα διαφορετικά, τέλεια εναρμονισμένα, ένα ουράνιος δρόμος χωρίς αρχή και τέλος...Απλά πανέμορφο!-Όλα έχουν μια σειρά και όλα χρειάζονται, παρατήρησε η μητέρα της.
Η Ειρηνούλα σταμάτησε να κοιτάζει προς το παράθυρο και στράφηκε στη μητέρα της.
-Τι εννοείς, τη ρώτησε.
-Σου αρέσει το ουράνιο τόξο Ειρηνούλα?
-Ναι μαμά, είναι μαγικό!
-Χωρίς την βροχή όμως δε θα το έβλεπες. Ο ήλιος, η βροχή, το ουράνιο τόξο και πάλι από την αρχή, δεν έχει  νόημα να στεναχωριέσαι κόρη μου. Ο θεός τα έφτιαξε όλα σωστά.
Η Ειρηνούλα ήταν έξυπνο παιδί και σε ηλικία που είχε απορίες γι΄αυτό η απάντηση που της έδωσε η μητέρα της δεν την ικανοποίησε και πολύ.
-Μαμά να σε ρωτήσω κάτι?
-Ναι παιδί μου ρώτα με.
-Αφού ο θεός είναι τόσο σοφός γιατί  μας έκανε διαφορετικούς?
-Ειρηνούλα, την απάντηση σου θα την πάρεις αν κοιτάξεις το ουράνιο τόξο. Φαντάσου να είχε μόνο ένα χρώμα, της είπε με νόημα.

Η Ειρηνούλα έκανε μια γκριμάτσα απορίας και κοίταξε πάλι προς το παράθυρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήταν τόσο μαγικό αν είχε μόνο ένα χρώμα. Δε θα της άρεσε να το ζωγραφίζει, θα το βαριόταν πολύ γρήγορα, σκέφτηκε. Μέσα σε μια στιγμή λες και όλα να ξεκαθάρισαν μπροστά της.
-Πόσο δίκιο έχεις μαμά! Είναι πραγματικά πολύ σοφός ο θεός. Μας έκανε διαφορετικούς όπως διαφορετικά πράγματα είναι ο ήλιος, η βροχή και τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και παρόλο που είναι διαφορετικά, είναι πανέμορφα και χρήσιμα, αναφώνησε!
- Ακριβώς! Είσαι πολύ έξυπνο παιδί Ειρηνούλα, είμαι πολύ περήφανη για εσένα.(Πρώτη δημοσίευση-Η επιμέλεια του κειμένου έχει γίνει από το Blogόσπιτο Είμαι Παιδί)

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

4 σχόλια :