Δραστηριότητες ,

Παιχνίδι με χρωματιστό ρύζι

23.7.12 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Ομολογώ ότι μέχρι πρότινος πίστευα ότι η χρησιμότητα του ρυζιού σταματάει στη διατροφική μας αλυσίδα. Άντε και σε κανένα γάμο. Τελικά όμως υπάρχουν πιο δημιουργικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις. Μπορείτε να βάψετε ρύζι και να απασχολήσετε με αυτό τα παιδιά.
χρωματιστό ρύζι
photo via
Γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι και μεταμορφώστε το σε  κουδουνίστρα για το μωρό. Είναι σίγουρο ότι ο ήχος και τα χρώματα θα του τραβήξουν την προσοχή για ώρα. Για μεγαλύτερα παιδιά οργανώστε ένα παιχνίδι θησαυρού κρύβοντας μικρά αντικείμενα μέσα σε ένα κουτί γεμάτο με χρωματιστό ρύζι και κρατήστε τα απασχολημένα μέχρι να βρουν όλα τα αντικείμενα.
χρωματιστό ρύζι
photo via
χρωματιστό ρύζι
photo via
Για να βάψετε το ρύζι χρειάζεστε μόνο χρώματα ζαχαροπλαστικής και μπολ με νερό ή οινόπνευμα. Τοποθετείστε το ρύζι στο μπολ και ρίξτε τόσο νερό/οινόπνευμα όσο να καλυφθεί το ρύζι. Η επιλογή οινοπνεύματος κάνει το ρύζι να στεγνώνει ευκολότερα.
Ρίξτε μερικές σταγόνες από το χρώμα που επιθυμείτε και περιμένετε. Σουρώστε τοποθετώντας στο σουρωτήρι χαρτί κουζίνας και βάλτε το στον ήλιο να στεγνώσει. Και μην ανησυχείτε για το χρώμα γιατί δεν βγαίνει στα χεράκια μετά.
χρωματιστό ρύζι
Άλλο παιχνίδι: Βάλτε τα παιδιά να προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν τα χρώματα και ονομάστε τα.
Φτιάξτε ένα ουράνιο τόξο και συζητήστε για αυτό.

χρωματιστό ρύζι
photo via
Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με τα ζυμαρικά. 
Πέννες, αχιβάδες, κοχύλια. Φτιάξτε κολιέ, χειροτεχνίες, κολάζ και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :