Άρθρα ,

2 videάκια που αξίζει να δείτε

24.8.12 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Σήμερα σας έχω ετοιμάσει 2 video. To πρώτο έχει φτιαχτεί από την κοινότητα Life is good: Playmakers. Η συγκεκριμένη κοινότητα βοηθάει  παιδιά που την έχουν ανάγκη και είναι σημαντικό να δείτε τι λένε για τα παιδιά. Κάτω από το video έχω κάνει και την μετάφραση.Όταν είσαι παιδί, έχεις μια δουλειά. Να ανακαλύπτεις τη χαρά. Οπότε δυο πράγματα θα πρέπει να συμβούν. Πρώτον: πρέπει να νιώθεις ότι σε αγαπάνε. Δεύτερον: Παίξε! Το παιχνίδι μας διδάσκει πως να εναρμονίσουμε, να φανταστούμε και να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο που υπάρχει στον καθένα από εμάς. Κάθε παιδί δικαιούται την ευκαιρία να ανθίσει μέσα από το παιχνίδι. 
Μερικά παιδιά όμως γεννιούνται σε κόσμους γεμάτους με άσχημα πράγματα. Χωρίς παιχνίδια, φτώχεια, αρρώστιες, βία. Καταστάσεις που ξεπερνούν ακόμα και τον πιο δυνατό ενήλικα, πόσο μάλλον ένα παιδί. 
Τα παιδιά που μεγαλώνουν έτσι, φοβούνται, δεν ξέρουν πως να παίζουν, μαθαίνουν πως να επιβιώνουν. Γίνονται καλά στο να κρύβονται, να εγκαταλείπουν και να τσακώνονται. Το παιδί που ζει στο φόβο του είναι δύσκολο να εμπιστευτεί, να αγαπήσει, του είναι δύσκολο να βρει χαρά σε οτιδήποτε. 
Ακόμα χειρότερα, τα παιδιά που ζουν στο φόβο είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες όπως το άσθμα, παχυσαρκία, καρδιακά νοσήματα, αλκοολισμός, διαβήτης, μετατραυματικό στρες,  κατάθλιψη, διάσπαση προσοχής, καρκίνο, πρόωρος θάνατος. 
Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα για να βοηθήσουν τα παιδιά να έχουν την παιδική ηλικία που δικαιούνται. Τους ονομάζουν Playmakers. Μερικοί από αυτούς είναι δάσκαλοι, κάποιοι άλλοι κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι και απλοί άνθρωποι σαν και εσένα. Οι Playmakers εκπαιδεύονται να βοηθούν τα παιδιά να ξεπερνούν τα εμπόδια και να ανακαλύπτουν τη χαρά για την οποία γεννήθηκαν. Έτσι αντί να κρύβονται, τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν, αντί να εγκαταλείπουν, μαθαίνουν να επικοινωνούν με τους άλλους, αντί να τσακώνονται μαθαίνουν να επιλύουν τις διαφορές τους. Οι Playmakers πιστεύουν στα παιδιά και αυτά μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους. Και όταν τα παιδιά πιστεύουν στον εαυτό τους, τα πάντα είναι πιθανά.
Η ζωή μπορεί να πληγώσει, το παιχνίδι μπορεί να επουλώνει τραύματα.

Και το 2ο video . Δείχνει πως τα παιδιά μιμούνται ότι βλέπουν.Αν σας άγγιξε το θέμα παρακαλώ θα ήθελα να δω τα σχόλια σας εδώ. 

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :