Ιστοσελίδες για παιδιά

Μαθαίνω ελληνικά μέσω διαδικτύου

20.8.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Όχι πολύ καιρό πριν έπεσα πάνω σε μια ιστοσελίδα που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Αποφάσισα να σας την παρουσιάσω γιατί αφενός αποτελεί μια αξιέπαινη προσπάθεια όχι μόνο διάδοσης της ελληνικής γλώσσας, αλλά και γιατί προωθεί την μάθηση μέσα από το παιχνίδι.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ονομάζεται Greek4kids, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν υλικό για την εκμάθηση ελληνικών σε παιδιά. Η επικεφαλής του project είναι η γλωσσολόγος Έρη Κωνσταντίνου. Μετά από επικοινωνία που είχα μαζί της, με ενημέρωσε για το έργο και την προσπάθεια που κάνει στο Greek4kids.  


(To Greek4Kids είναι μια ιδέα που ξεκίνησε μέσα από τις σπουδές μου και τις πολύτιμες εμπειρίες που μου προσφέρει καθημερινά η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα παιδιά και ενήλικες. Η ιδέα έγινε blog, το blog εξελίχθηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πήρε σάρκα και οστά μέσα στις τάξεις του Greek4Kids. Στα μαθήματα του Greek4Kids τα παιδιά πειραματίζονται με τη γλώσσα, αναπτύσσουν την αγάπη για το διάβασμα και ανακαλύπτουν τη μαγεία της έκφρασης.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες οικογένειες αλλά και εκπαιδευτικούς με online εκπαιδευτικό υλικό φιλικό προς τα παιδιά. Δωρεάν υλικό που μπορούν να βρίσκουν και να τυπώνουν εύκολα από το διαδίκτυο. Το υλικό που προσφέρεται από την ιστοσελίδα του Greek4Kids απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων, ασκήσεων και παιχνιδιών τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ελληνική γλώσσα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.)


Μπορείτε να επισκεφτείτε το Greek4kids καθώς και τη σελίδα τους στο facebook. Τους ευχαριστούμε θερμά που μας επέτρεψαν να παρουσιάσουμε τη δουλειά τους και συγχαρητήρια για το project.
(Η παρουσίαση έγινε με την άδεια του δημιουργού)
Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :