Παιχνίδια

...όταν ήμουν παιδί

4.8.12 Είμαι Παιδί 5 Σχόλια

Σήμερα είπα να σας ταξιδέψω. Όχι σε κάποιο μαγικό μέρος του κόσμου, αλλά στις αναμνήσεις της δικής μας παιδικής ηλικίας. Τότε που τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους. Τότε  που μαζεύονταν τα απογεύματα στις αλάνες και δεν κρατούσαν κινητά και ηλεκτρονικά παιχνίδια στα χέρια τους, αλλά σχοινάκι και μπάλες. Το θυμάστε το παιχνίδι με το λάστιχο? Ναι, το κλασσικό άσπρο λάστιχο αυτό που βάζουν και στα ρούχα. Ήθελε τουλάχιστον 3 παιδιά. Τα 2 παιδιά το περνούσαν στα πόδια και το τρίτο έπρεπε να περάσει τις δοκιμασίες. Το τοποθετούσαν άλλοτε χαμηλά στο ύψος των αστραγάλων, μετά στο ύψος που είναι τα γόνατα και ύστερα πιο ψηλά μέχρι ο άλλος να χάσει.
Και ύστερα τα "μήλα", το "κυνηγητό", το "κουτσό" με τα ζωγραφισμένα από κιμωλία τετράγωνα, η "μακριά γαϊδούρα" και ένα σωρό άλλα, τι να πρωτοθυμηθώ..., ομαδικά παιχνίδια που έκαναν τις γειτονιές να σφύζουν από παιδικές φωνές και ζωή. Υπήρχε μαγεία!
Τα δικά μας παιχνίδια
Η αγαπημένη κούκλα Bibi-bo εμφανίστηκε τη δεκαετία του 80΄ και ήταν ελληνικής παραγωγής. Όσες ακόμα υπάρχουν, θεωρούνται συλλεκτικά κομμάτια.
photo via
Η Bibi-bo νύφη
Μια Sindy ανέπαφη από τον χρόνο με ταξιδεύει χρόνια πριν.
photo via
 Η Μάγια η μέλισσα έγινε γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του 80΄ μέσα από την αντίστοιχη παιδική σειρά που έδειχνε τότε η τηλεόραση και ήταν πολύ δημοφιλής.
photo via
Τα γνωστά σε όλους Playmobil
photo via
Μια μαγική οθόνη
photo via
Ο Φωτεινούλης
photo via
Τους Σπιρτούληδες τους θυμάστε? Αυτά τα γλυκύτατα μωράκια που είχαν για σπιτάκι ένα σπιρτόκουτο?
photo via
Με την Παταπούφα έπαιζε κανείς?
photo via
Πίππη η Φακιδομύτη!
Η Πίππυ ήταν ένα εννιάχρονο κοριτσάκι, φανταστικό πρόσωπο σε μια σειρά παιδικών βιβλίων, του Σουηδού συγγραφέα, Astrid Lindgren. Εμείς στην Ελλάδα την μάθαμε από την ομώνυμη σειρά στην τηλεόραση.
photo via
photo via
Και η αγαπημένη Candy-Candy!
photo via
Είχε κάποιος από εσάς αυτά τα παιχνίδια?

Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ κοινοποιήστε το :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

5 σχόλια :