Άρθρα ,

Ξενώνες φιλοξενίας για άρρωστα παιδιά

8.8.12 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Οι ξενώνες φιλοξενίας για άρρωστα παιδιά και τις οικογένειες τους, είναι ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν στο πρώτο μου blog και κάποια από τα μέλη πιθανόν ήδη να το γνωρίζουν.
Σε μια προσπάθεια για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση θα κάνω ένα εκτενέστερο αφιέρωμα.
Σας έχει συμβεί να νοσηλευτεί το παιδί σας σε κάποιο από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για λίγες ή πολλές μέρες και εσείς να είσαστε αναγκασμένος να πληρώνετε ξενοδοχείο ή να ψάχνετε συγγενή που μπορεί να σας φιλοξενήσει? Σας έχει τύχει να μετακομίσετε-στην κυριολεξία-μέσα στο θάλαμο ενός νοσοκομείου για να είσαστε κοντά με το παιδί σας? Να έρχεστε από επαρχία, νησί, ή οποιαδήποτε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας? Αναφορικά θα σας περιγράψω ένα περιστατικό που τυγχάνει να γνωρίζω, για μια μητέρα που πριν μερικά χρόνια γέννησε δίδυμα, τα οποία χρειάστηκε να  νοσηλευτούν για μήνες. 
Η γυναίκα έμενε σε νησί, δεν είχε κανένα συγγενή στην Αθήνα και αναγκαζόταν μένει σε ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή το ένα από τα 2 μωρά ανάρρωσε νωρίτερα από το άλλο και της το έδωσαν. Ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να γυρίσει στο σπίτι της για να το φροντίσει, αφήνοντας το δεύτερο πίσω. Ο σύζυγος παρέμεινε για το άλλο μωρό και αυτό συνεχίστηκε πολύ καιρό. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν βιώσει παρόμοιο περιστατικό.
Είναι λοιπόν κατανοητό πόσο απαραίτητο είναι να γίνουν δράσεις, για τη δημιουργία ξενώνων που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς.

Υπάρχουν, εμείς δεν τους ξέρουμε

Ronald McDonald House 
Είναι ξενώνες φιλοξενίας για τις οικογένειες των παιδιών που νοσούν καθώς και για τα ίδια τα παιδιά σε περίοδο ανάρρωσης και παρακολούθησης. Πρόκειται για μια τεράστια κοινότητα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με πολλές δράσεις, που στόχο έχει την στήριξη των οικογενειών.
Ξεκίνησαν από την Αμερική το 1974. Από εκεί και μετά δημιουργήθηκαν εκατοντάδες παραρτήματα σε όλο τον κόσμο λειτουργώντας πάντα με εθελοντές, και προσφέροντας, όχι μόνο στέγη και ψυχολογική υποστήριξη, αλλά ουσιαστική χείρα βοηθείας σε όποιον τη χρειαζόταν.  Θα μπορούσα να σας πω πολλά για το υπέροχο έργο τους από προσωπική εμπειρία και μόνο, αλλά θα προτιμούσα για περισσότερες πληροφορίες να μεταβείτε στην ιστοσελίδα τους και την αντίστοιχη σελίδα που διατηρούν στο facebook.
       
Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι για να τους φέρουμε και στην Ελλάδα?

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από ξενώνα φιλοξενίας και είναι από το προσωπικό μου album.
Ξενώνες φιλοξενίας για άρρωστα παιδιά


Ronald McDonald House-Ξενώνες φιλοξενίας για άρρωστα παιδιά
(Άρθρο από το Είμαι Παιδί)
Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ κοινοποιήστε το:))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλιο :

  1. ααααααααα δεν ήξερα καν για τους ξενώνες αυτούς. Πόσο όμορφη πρωτοβουλία. Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν έστω παρόμοιοι στην Ελλάδα? κοντά στο Παίδων? Νομίζω έχει ο σύλλογος Φλογα. Βέβαια ίσως είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν παιδάκια που παλεύου με τον καρκίνο. Πάντως είναι υπέροχη προσπάθεια και πρωτοβουλία! Αχ να είχαμε λεφτά ή τον χώρο τουλάχιστον να το κάναμε εμείς!! Τι λες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή