Γλυκά ,

Το γλύκισμα της γιαγιάς Ολυμπίας

22.8.12 Είμαι Παιδί 4 Σχόλια

Ζήλεψα από την πρόσφατη ανάρτηση της Owl Mommy και είπα να γράψω και εγώ 1 συνταγούλα για ένα πολύ καλοκαιρινό γλύκισμα που έκανα. Αυτό με το ζελέ και την κρέμα γάλακτος που δεν ξέρω πως το λένε....!!! οπότε θα το βαπτίσω "Το γλύκισμα της γιαγιάς Ολυμπίας (γιατί τη συνταγή μου την έδωσε η συγκεκριμένη γιαγιά). Δυστυχώς δεν προνόησα να το φωτογραφίσω, έγκαιρα, μόνο ένα κομμάτι γλίτωσε....τα παιδιά το τσάκισαν. Γενικά η συνταγή κυκλοφορεί αρκετά με διάφορες παραλλαγές όμως θα σας πω πως το φτιάχνω εγώ.
Υλικά ( για μέτριο ταψί)
φρυγανιές για βάση (υπολογίστε ότι χρειάζεστε τόσα τεμάχια όσα για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού)
3 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας
400-500 γρμ κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
350 ml φρέσκο γάλα 

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη-1 κούπα νερό (να πάρει μια βράση)

Εκτέλεση σε 3 βήματα
Βήμα 1ο: Τοποθετούμε τις φρυγανιές στο ταψί και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όπως είναι καυτό το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω στις φρυγανιές μέχρι να ποτίσουν και να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2ο: Αδειάζουμε το περιεχόμενο το φακέλου άνθος αραβοσίτου σε 350 ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι  η κρέμα να στέκεται. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο (για περίπου 1 ώρα).
Βήμα 3ο: Προετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια με το ζελέ, ακριβώς όπως αναγράφει το κουτί με τις οδηγίες. Το αφήνουμε να κρυώσει (προσοχή να μην σας πήξει) και το περιχύνουμε πάνω από την κρέμα αραβοσίτου (σιγά, σιγά). Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο, μέχρι να δέσει καλά το ζελέ.
Βήμα 4ο: Φτιάχνουμε τον 3ο φάκελο ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού με τη διαφορά ότι παραλείπουμε να ρίξουμε το κρύο νερό στο μείγμα.  Μόλις κρυώσει και σε θερμοκρασία δωματίου πάντα, ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος. Την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να στέκεται (για να σας γίνει αφράτη, καλό είναι το μπολ να είναι παγωμένο) Ρίχνουμε και το μείγμα από το ζελέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι ωσότου γίνει ομοιογενές. Περιχύνουμε την κρέμα στο ταψί (αυτό αποτελεί και την τελευταία στρώση του γλυκού) και τοποθετούμε στο ψυγείο ξανά.

Καλή σας όρεξη!
Θα περιμένω τα σχόλια σας αν το φτιάξετε.

Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

4 σχόλια :

  1. Αγοράζω υλικά σήμερα, φτιάχνω γλυκάκι αύριο. Συνήθως το έφτιαχνα με το ζελέ τελευταία στρώση και χωρίς κρέμα γάλακτος μόνο με άνθος αραβοσίτου Γιώτης. Θα σας πω και γευστικές εντυπώσεις ΑΥΡΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Jenny, θα περιμένω τις εντυπώσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαταπληκτική γεύση εκτός από εμφάνιση. Το τσακίσαμε!!! Δροσιστικό, έλαφρύ και απλά δεν μπορείς να αντισταθείς. Έφτιαξα δύο ταψάκι στο τελευταίο έκανα μια παραλλαγή και σας την προτείνω. Αντί για κρέμα γάλακτος έβαλα γιαούρτι αφού πρόσθεσα και ασπαρτάμη ανακάτεψα καλά και έβαλα φυσικά και το ζελέ. Έγινε εξίσου πολύ νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν το έχω δοκιμάσει με γιαούρτι, θα το επιχειρήσω την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή