Άρθρα ,

Επιστροφή στα θρανία

11.9.12 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Τι κάνεις όταν τα παιδάκια σου πάνε την ίδια χρονική στιγμή, νήπιο, Δ' δημοτικού και Β' λυκείου??? Απλά αυτοκτονείς....!!!θα μπορούσε να πει κάποιος. Εντάξει αστειεύομαι. Πιο πολύ σκέφτομαι την επόμενη χρονιά που θα ξαναπεράσω την Α΄δημοτικού για τέταρτη φορά....(μαζί με την δική μου βέβαια είναι 4η φορά!!!!

Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να κυλήσει ομαλά τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς μας. Είναι πραγματικότητα ότι λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που διέπει τη χώρα και τα σπιτικά μας, όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, καταστάσεις που ακούγαμε και δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα βιώσουμε (το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα). 

Πολλά παιδιά, κυρίως μικρής ηλικίας μένουν εκτός παιδικών σταθμών και νηπίων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης και τις μειωμένες θέσεις στα σχολεία, φέρνοντας τους εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση. Από την άλλη το κόστος της εξωσχολικής εκπαίδευσης (φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, εξωσχολικές δραστηριότητες) φαντάζει αστρονομικό σε πολλούς από εμάς. 

Οι περισσότεροι γονείς βασανίζονται για το πως θα αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα (σε πολλές οικογένειες τίθεται θέμα επιβίωσης) και πως θα εξηγήσουν στο παιδί τους ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος συντήρησης της ίδιας της οικογένειας. Κάθε σπίτι σηκώνει το δικό του σταυρό, και όλοι ανεξαιρέτως παλεύουμε και ελπίζουμε για κάτι καλύτερο...

Μέσα σε όλο αυτό οι "αρμόδιοι" δείχνουν ότι τα έχουν περισσότερο χαμένα από ότι εμείς.....γι΄αυτό κάνω έκκληση και παράκληση μέσω του blog (όσοι με διαβάζουν) να συνεισφέρουμε ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί στον συνάνθρωπο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις οργανωμένες κοινωνικές δράσεις (που φυσικά θα χαρώ πολύ αν πάρουν μορφή "επιδημίας"), αλλά και στις πιο μεμονωμένες και προσωπικές δράσεις). Τον τρόπο θα τον ορίσει ο καθένας μόνος του και δεν είναι απαραίτητα οικονομικός. Αν ψάξουμε, όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε....το σημαντικότερο είναι η ανθρωπιά. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να γίνουμε πιο άνθρωποι απέναντι στον άνθρωπο.

Δεν έχει να κάνει με εμάς. Έχει να κάνει με το αύριο του τόπου και με το μέλλον των παιδιών μας. 

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :