Τέχνη

Παιχνίδια φτιαγμένα από...παιχνίδια!

14.9.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Ο άγγλος καλλιτέχνης Robert Bradford ανάμεσα σε όλες του τις δημιουργίες έφτιαξε και μια σειρά από γλυπτά, τα οποία είναι φτιαγμένα στην κυριολεξία από...πλαστικά παιχνίδια.
photo via
Ο καλλιτέχνης έψαχνε σε ένα  κουτί με  παλιά παιχνίδια των παιδιών του, όταν του ήρθε η ιδέα. Υπέθεσε λοιπόν ότι θα μπορούσε να βρει ένα τρόπο να τα ενώσει και να τους δώσει μια άλλη μορφή. 
photo via
photo via
photo via
photo via
Άλλος ένα καλλιτέχνης με παρόμοιες ανησυχίες είναι και ο Hiroshi Fuji από την Ιαπωνία, του οποίου τα έργα βλέπετε παρακάτω.
photo via 

Πριν 13 χρόνια ξεκίνησε ένα σύστημα ανταλλαγής παιχνιδιών με πάνω από 5.000 εκδηλώσεις στην Ιαπωνία και άλλα μέρη και κατάφερε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 50.000 παιχνίδια. Η έκθεση των έργων του ολοκληρώθηκε όχι πολύ καιρό πριν και συμμετείχαν πολλοί γονείς με τα παιδιά τους.
photo via
photo via
Και επειδή η ιδέα μου άρεσε, αναρωτήθηκα αν θα μπορούσε να κάνουμε και εμείς κάτι ανάλογο. Όχι βέβαια με τη μορφή τέχνης, αλλά κάτι πιο απλό και πρακτικά χρήσιμο. Δείτε τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με τα παλιά παιχνίδια των παιδιών μας. Αντί να τα έχουμε μαζεμένα μέσα σε κούτες και σακούλες και να μας πιάνουν χώρο, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα στεφάνι και να διακοσμήσουμε με αυτό το παιδικό δωμάτιο. 
via
Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :