Άρθρα ,

Η δύναμη των παιδιών

18.9.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Μια μοναδική παιδική έκθεση φιλοξενήθηκε λίγους μήνες πριν από το atelier Muji, στο Τόκιο  με τίτλο " Η δύναμη των παιδιών". Όλα τα έργα είναι φτιαγμένα από τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου σε μια περιοχή της πόλης Ishinomaki, η οποία επλήγη από το φοβερό τσουνάμι το 2011. Το υπέροχο αυτής της έκθεσης είναι ότι τα έργα τέχνης είναι φτιαγμένα από μικρά παιδιά και από άχρηστα υλικά-συντρίμμια- μιας και ήταν τα μόνα υλικά που είχαν στη διάθεση τους.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως εκφράστηκαν τα παιδιά μέσα από την τέχνη και όλα αυτά στο προαύλιο του σχολείου τους, μόνο 1 μήνα μετά το τραγικό συμβάν.
Η τέχνη τους αν και γεννήθηκε εξαιτίας του θλιβερού ατυχήματος, δείχνει την αποφασιστικότητα τους για το μέλλον και στέλνει ουσιαστικά μηνύματα σε όλους εμάς τους ενήλικες φανερώνοντας πόσο παγιδευμένοι είμαστε μερικές φορές μέσα στα στερεότυπα της γνώσης που έχουμε διδαχθεί.
 
Ένα μουσείο στην Ιταλία ενδιαφέρθηκε για τα έργα των παιδιών και παρουσίασε πολλά από τα αντικείμενα-γλυπτά εκεί.
 Δεν είναι λίγες οι φορές που η δημιουργικότητα των παιδιών μας εκπλήσσει. Πιστεύεται ότι στην ηλικία μεταξύ 4 και 7 ετών γίνεται η έναρξη των προηγμένων λειτουργιών του εγκεφάλου, όπως η ανεξάρτητη σκέψη, τη δημιουργικότητα και την αυτοπροβολή. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μας καταπλήσουν με την ατελείωτη περιέργεια και την πρωτοτυπία τους.

Αυτό το έργο ονομάζεται "The salary-man" (ο μισθωτός)
all the photos via

Αν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :