Έφηβοι ,

Πάρκο ψυχαγωγίας για έφηβους

3.9.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι η παιδική χαρά είναι ένα μέρος που αφορά μόνο μικρά παιδιά. Τι κάνουμε όμως όταν το παιδί έχει μεγαλώσει αρκετά για να το πάμε στον παιδότοπο και την συμβατική παιδική χαρά? Συνήθως η επόμενη λύση είναι μια πλατεία ή ένα πάρκο. Όμως εκεί υπάρχει πολύς κόσμος και παιδιά μικρότερης ηλικίας και τα πράγματα είναι αρκετά περιορισμένα γιατί δραστηριότητες που ευχαριστούν ένα μεγαλύτερο παιδί είναι εντελώς διαφορετικές από ένα νήπιο. 
Τι θα λέγατε αν υπήρχε ένας αντίστοιχος δημόσιος χώρος, με τη διαφορά ότι θα αφορούσε μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών? Ένας χώρος που θα μπορούσαν να κάνουν ποδήλατο, skate, αναρρίχηση, να δοκιμάσουν τα καινούρια τους πατίνια ή ακόμα και graffiti και όλα αυτά, όχι έξω στον δρόμο, αλλά σε ένα ασφαλές περιβάλλον από αυτοκίνητα, φτιαγμένο μόνο για αυτά?
Αυτό ακριβώς είναι και Youth Factory (εργοστάσιο νεολαίας) στην Ισπανία. Είναι ένα δημόσιο πάρκο ψυχαγωγίας για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά & έφηβους.


Το project κατασκευάστηκε από την εταιρεία Selgas Cano και όλες οι δραστηριότητες βρίσκονται κάτω από ένα ενιαίο στέγαστρο, το οποίο υποστηρίζεται από οβάλ κυλίνδρους για εσωτερικές δραστηριότητες. Για να κρατηθεί το κόστος κάτω, δεν υπάρχει θέρμανση ή ψύξη, αντί για αυτό ο θόλος είναι παχύς για να προστατεύει τα παιδιά από τον καυτό ήλιο και τη βροχή. Το φωτεινό πορτοκαλί και λευκό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από κυματοειδές πλαστικό και σε ορισμένα σημεία επιτρέπει στον ήλιο να περάσει δεσμεύοντας τον εκεί και μετατρέποντας το κτίριο σε ένα λαμπερό φάρο για την κοινότητα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και μέσα στο νύχτα. 
To πάρκο διαθέτει διαδρόμους για skate, χώρο συναυλιών και παραστάσεων, ευρυζωνικό διαδίκτυο, Graffiti, αστική τέχνη, Θέατρο Δρόμου, τεντωμένο σχοινί για περπάτημα και ακροβατικά, Video Art και αίθουσες χορού.


εδώ τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν την αναρρίχησηphotos via & via

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :