Βιβλίο ,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

20.9.12 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1981, για να διαδώσει και για να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη. Από το 2001 η ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ, τις ΜΚΟ (μη κυβενρνητικές οργανώσεις), από θρησκευτικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών.

Είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για τη σημασία της Ειρήνης μέσα από κατασκευές, παιχνίδια και ζωγραφική. Μπορούμε να φτιάξουμε κάρτες με τα γράμματα της ειρήνης και να τα κρεμάσουμε στο δωμάτιο του παιδιού.

photo via

Μια άλλη ιδέα είναι να κατασκευάσουμε ένα λευκό περιστέρι με ένα αυγουλάκι και λίγα πούπουλα. Δεν είναι όμορφο?Ή ένα χάρτινο στεφάνι με μοτίβο από τα χεράκια τους.
Εκτυπώστε χρωμοσελίδες και ζωγραφίστε μαζί τους.Δεν έχει σημασία αν το αποτέλεσμα θα είναι ερασιτεχνικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ο δημιουργικός χρόνος που θα περάσετε μαζί τους και όσα θα τους διδάξετε για τα καλά που συμβαίνουν όταν οι λαοί είναι αγαπημένοι.all photos via


Και αν δεν είσαστε καλοί στα λόγια, αγοράστε ένα βιβλίο και διαβάστε τους την ιστορία."Η Ειρήνη",  του Αριστοφάνη είναι μια καλή επιλογή για την ημέρα. Στο βιβλίο, η Ειρήνη παρουσιάζεται σαν μια κοπέλα που ζούσε στην αρχαία Ελλάδα και οι άνθρωποι την έδιωξαν. Βασίλεψε ο Πόλεμος που έφερε συμφορές, δάκρυα, πείνα και δυστυχία. O Πόλεμος χαιρόταν με το κακό που έκανε, η Ειρήνη έκλαιγε, μέχρι που ένας ποιητής από την Aθήνα, ο Αριστοφάνης, έγραψε μια κωμωδία, για να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει Πόλεμος, για να μη ξαναπολεμήσουν, για να ζουν πάντα αγκαλιά με την Ειρήνη!


.Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))


Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :