Κάστρα ,

Η έμπνευση!-Sleeping Beauty Castle, Disneyland

11.9.12 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Γνωρίζετε από που είναι τραβηγμένη αυτή η φωτογραφία? Είναι το χιλιο-φωτογραφημένο Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland. Πόσα παιδιά δεν ονειρεύτηκαν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί! Είναι πράγματι τόσο όμορφο (σαν ψεύτικο) που θα αναρωτιόταν κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει. Για δείτε παρακάτω. Σας θυμίζει κάτι?
Μοιάζει σαν ξεπήδησε από τις σελίδες παιδικού παραμυθιού, χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου, και αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του Κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης της Disneyland.
Το κάστρο Neuschwanstein είναι ένα πιο όμορφα κάστρα και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη. Το κάστρο βρίσκεται στη Βαυαρία, κοντά στην πόλη του Füssen και χτίστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκου ΙΙ της Βαυαρίας.
Ο εκκεντρικός βασιλιάς Λουδοβίκος ήταν μεγάλος θαυμαστής και υποστηρικτής του Ρίχαρντ Βάγκνερ - διάσημος συνθέτης- και το κάστρο χτίστηκε προς τιμήν του. Πολλά δωμάτια στο εσωτερικό του κάστρου είναι εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες του Βάγκνερ. 
Πριν από την κατασκευή της Disneyland, Ο Walt Disney και η σύζυγός του Lillian πήγε μια ευρωπαϊκή περιοδεία. Ένας εκπρόσωπος της Disneyland επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος που πέρασε στο Κάστρο Neuschwanstein ήταν πράγματι η έμπνευση πίσω από το Sleeping Beauty Castle. (πηγή)
Και δεν είχε άδικο, δεν νομίζετε?
photos via
Ένα κρυμμένο 'ευχαριστούμε' για το  Neuschwanstein  υπήρχε και στην ταινία "From Time to Time", τιμώντας με αυτό τον τρόπο το αρχικό δημιούργημα. 
via

Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))


Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :