Εκπαιδευτικά προγράμματα

Μαθήματα στο σκοτάδι-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

3.10.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι»  είναι ένα πρόγραμμα κινηματογράφου για την επαρχεία  που υλοποιεί το «Νεανικό Πλάνο»


Η Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων Νεανικό Πλάνο δημιουργήθηκε το 1992 από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και άλλους πολίτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Κύριοι στόχοι του είναι οι ποιοτικές πολιτιστικές παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στο παιδικό και νεανικό κοινό.Δείτε τι λένε ίδιοι στο site τους:
(Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινούν και τα δικά μας ξεχωριστά “μαθήματα”!
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» ξεκινά ένα ακόμα ταξίδι, με σκοπό να φτάσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας προβολές και αναλύσεις ποιοτικών παιδικών και νεανικών ταινιών, κινηματογραφικά εργαστήρια και επιμορφωτικές εκδηλώσεις.
Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» αποτελούν μέρος του φορέα Νεανικού Πλάνου, ο οποίος οργανώνει δύο από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους ανθρώπους όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η Camera Ζιζάνιο εδώ και δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια.
Τις δύο προηγούμενες χρονιές τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» επισκέφτηκαν 64 περιοχές της Ελλάδας, οργανώνοντας 220 προβολές ταινιών και 28 επιμορφωτικές συναντήσεις, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Οι προβολές μας απευθύνονται σε μαθητές, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, γίνονται με ταινίες πάντα εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, σε πρωινές ώρες και τα παιδιά έρχονται με τους δασκάλους τους σαν εκπαιδευτική εκδρομή, με μειωμένο εισιτήριο.
Παράλληλα οργανώνουμε και μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια «Cine-δράσεις» για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου.
Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας, και να φτάσουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας).
(Η παρουσίαση έγινε με την άδεια του δημιουργού)

Αν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :