Που θα πάμε

Έχει και ο Ουρανός...παραμύθια

29.10.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Μια ψηφιακή παράσταση γεμάτη χρώματα και εικόνες, οργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλώντας τους μικρούς του φίλους να παρακολουθήσουν τα Παραμύθια του Ουρανού 2.


Η παράσταση αυτή από τη μακρινή Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει ως δημιουργό της τον Κagaya, έναν «ψηφιακό» καλλιτέχνη που είναι διάσημος στην Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης με θέμα το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν αστρονομικά θέματα. Το «Τρένο της Φαντασίας» ήταν η πρώτη παράστασή του που φιλοξενήθηκε στο Πλανητάριο το 2010, με τεράστια επιτυχία. «Τα παραμύθια του Ουρανού 2» είναι η δεύτερη παράσταση για παιδιά που υπογράφει στην Ελλάδα.
(Η παράσταση αυτή οπτικοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο τις ιστορίες που βρίσκουμε στις «Μεταμορφώσεις» του Ησιόδου και του Οβιδίου για τις «Εποχές της Ανθρωπότητας», με τη βοήθεια των άστρων και των αστερισμών. Από την αρχαιότητα ακόμη οι παρατηρητές τ’ ουρανού προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δώσουν μια πιο οργανωμένη μορφή στο χάος των άστρων, με αποτέλεσμα τη γέννηση των αστερισμών. Τις καθάριες νύχτες, οι παλιές ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τους αστερισμούς, ξαναγεννιούνται, αφού κάθε αστερισμός έχει τη δική του ιστορία, την οποία κάθε αφηγητής θεώρησε υποχρέωσή του να πλαισιώσει με τα δικά του λεκτικά και περιγραφικά στολίδια.)


photos via


Για να δείτε όλες τις θεατρικές παραστάσεις μπορείτε να πατήσετε στον σύνδεσμο εδώ

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου με προβολές κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Οκτωβρίου 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013. 
Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 6 Ευρώ, παιδιά 4 Ευρώ. 

Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :