Γλυκά ,

Καραμελωμένα μήλα

5.10.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Για να φτιάξετε καραμελωμένα μήλα δεν χρειάζεται να είσαστε γκουρού της ζαχαροπλαστικής. Εύκολη συνταγή και λίγα υλικά. Αν και προσωπικά δεν τα τρώω, είναι εντυπωσιακή ιδέα για τον παιδικό μπουφέ και είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιρίκια ή μικρά μήλα
500γρ ζάχαρη
200γρ γλυκόζη
200γρ νερό
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα μήλα και τα σκουπίζετε να φύγει όλη η υγρασία. Τα τρυπάτε στο κέντρο με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνετε να βράσει μέχρι τους 147 βαθμούς Κελσίου. 
Αν δεν έχετε θερμόμετρο θα πάρετε ένα ποτήρι κρύο νερό. Ρίξτε μέσα μια σταγόνα από το μείγμα.  Όταν αυτή  κρυσταλλώνει, δε  λιώνει  ή δεν διαλύεται και  στέκεται μέσα στο ποτήρι με το που το ρίχνετε (δεν πάει δηλαδή στον πάτο του ποτηριού), η καραμέλα είναι έτοιμη (λίγο παραπάνω δε πειράζει να βράσει, λιγότερο πειράζει).
Αποσύρετε από το μάτι, το αφήνετε για 1 λεπτό να ηρεμήσει. Βουτάμε μέσα τα μήλα, τα κρατάτε λίγο στον αέρα να στραγγίξουν και τα ακουμπάτε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Υ.Γ. Τα μήλα θα τα ετοιμάσετε 1 με 2 μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε αλλιώς η καραμέλα λιώνει από την υγρασία που βγάζει το μήλο.  
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιαρού (Συνταγές από...σπίτι)

Αν  τα διακοσμήσετε με χρωματιστή τρούφα και καραμελάκια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

πηγή: tidymom.net
Καλή επιτυχία!

Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))



Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :