Δραστηριότητες ,

Ζώντας με τον Picasso, ζωγραφική, ψυχοθεραπεία και μανταλάκια

30.10.12 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Όταν έχεις οικογένεια, παιδιά, εργάζεσαι, προσπαθείς να οργανώσεις τον χρόνο σου και να τον μοιράσεις ισομερώς στους ανθρώπους που αγαπάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλεις να είσαι και εντάξει στη δουλειά που κάνεις και όλα αυτά εντός ενός 24ωρου, μοιάζει αρκετές φορές σαν να πατάς πάνω σε τεντωμένο σκοινί που ένα παραπάτημα θα σε κάνει να χάσεις όχι μόνο εσύ την ισορροπία σου, αλλά και οι άλλοι που σε ακολουθούν. Όταν ο ακροβάτης ενήλικας παραπατήσει, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά...

Αυτό που έμαθα από τα παιδιά μου είναι μια από τις καλύτερες ψυχοθεραπείες για ένα γονιό, είναι να μοιράζεται δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά του. Πρόκειται για μια ευχάριστη διαδικασία που και οι 2 πλευρές βγαίνουν κερδισμένες. Ο ενήλικας ηρεμεί με αποτέλεσμα να αλλάξει η διάθεση του και τα παιδιά από την άλλη έχουν κερδίσει αυτό που ζητάνε, τον δικό τους χρόνο!
Σήμερα δεν είχαμε σχολείο και ο άμαχος πληθυσμός έχει επιδοθεί από νωρίς με τη ζωγραφική. Η μαμά επικροτεί τις προσπάθειες και εκτελεί χρέη φωτογράφου:))
Θα πρέπει να σας πω ότι είμαστε καλλιτεχνική οικογένεια από πάππου προς πάππου που λένε. Ο παππούς μας, ζωγραφίζει, ο μπαμπάς σκιτσάρει, η μεγάλη κόρη επίσης. Ακολουθούν και τα 2 μικρά μαμούνια, ομολογώ με αρκετή επιτυχία. Για δείτε τα έργα μας!
Δεν είναι αντιγραφή, έχει γίνει στο χέρι
από τη Σίσσυ μου, 16,5 ετών
Ο μικρός πρίγκηπας

από τη Νόνη μου, 9,5 χρονών
Καμηλοπάρδαλη σε κλουβί
Ο Νικόλας επιμένει ότι η συγκεκριμένη ζωγραφιά απεικονίζει ένα ελάφι, ας μη του χαλάσω χατήρι λοιπόν (θα παρακαλέσω να προσέξετε τα μανταλάκια που παίζουν στις περισσότερες φωτογραφίες).
Για τα μανταλάκι τώρα. Κάποια στιγμή είχα σχολιάσει πάνω σε μια κατασκευή με μανταλάκια που είχε παρουσιάσει η Βέρα από Owl Mommy ότι τα μανταλάκια στο σπίτι μου είναι είδος προς εξαφάνιση και έχουν οποιαδήποτε άλλη χρησιμότητα εκτός από το άπλωμα των ρούχων... Τώρα ιδού και η απόδειξη!!!:))
Λιοντάρι σε κλουβί
Τίγρη, έξω από το κλουβί, περιφέρεται αυτή:))
 από τον Νικόλα μου, 5,5 χρονών

Αν σας άρεσε η  παρουσίαση, παρακαλώ like & share:))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :