Γλυκά ,

Σοκολατένια ποντικάκια

26.11.12 Είμαι Παιδί 4 Σχόλια

Επειδή σήμερα ξεκινήσαμε γλυκά με την πρωινή ανάρτηση για τα choco spoons, είπα και να συνεχίσουμε έτσι. 2 συνταγές για να φτιάξετε σοκολατένια ποντικάκια, ιδανικά για παιδικό πάρτι και γιορτές.


1ος τρόπος: Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι, σοκολατάκια Kisses (αν σας δυσκολέψει να τα βρείτε, δείτε την δεύτερη συνταγή στο τέλος), κουβερτούρα σταγόνες, κερασάκια μαρασκίνο (σε βάζο), λίγα αμύγδαλα για τα αυτιά και ζαχαρωτά για τα μάτια. 
photos & recipie via

Η δεύτερη συνταγή είναι από tlife.gr και την παραθέτω στην περίπτωση που δυσκολευτείτε να βρείτε τα συγκεκριμένα σοκολατάκια.

Τα υλικά σας στο σύνολο
30 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 1/3 του φλιτζανιού cookies σοκολάτας τριμμένα
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
24 ζαχαρωτά για τη διακόσμηση
1/4 του φλιτζανιού νιφάδες αμυγδάλου
12 κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση
Λιώσε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι τριμμένα cookies και χωρίστε το μείγμα σε 2 μπολ.
Βάλτε τη μισή ποσότητα στο ψυγείο να σφίξει (αυτό το μείγμα είναι για το κεφάλι του ποντικιού). Όταν είναι έτοιμο, φτιάξτε μπαλάκια με ένα κουτάλι, κάνοντας λίγο πιο μυτερή την μία άκρη (για τη μυτούλα).
Βούτηξτε τα μαρασκίνο στην υπόλοιπη ποσότητα, αφήνοντας τα κοτσανάκια για ουρίτσες.  Βάλτε σε μια πιατέλα και τοποθετήστε επίσης στο ψυγείο (αυτό θα είναι το σώμα). Ενώστε τις δύο μπαλίτσες μαζί και φτιάξτε τα ποντικάκια. Στολίστε με ζαχαρωτά και αμύγδαλα. Αφήστε τα στο ψυγείο για λίγο και καλή σας όρεξη!Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))


Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

4 σχόλια :