Παρουσιάσεις

Τα μεγαλύτερα τρενάκια του κόσμου

7.11.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Λόγω της χθεσινής ανάρτησης για το φεστιβάλ "Winter Illumination" και περιφερόμενη από σύνδεσμο σε σύνδεσμο, έπεσα πάνω σε ένα τρενάκι (τι τρενάκι δηλαδή), δείτε και μόνοι σας. Ονομάζεται "White Cyclone" βρίσκεται στην Ιαπωνία στο πάρκο Nagashima Spa Land και έχει μήκος 1700 μέτρα. Μη βιαστείτε όμως να ενθουσιαστείτε, γιατί αν είσαστε λάτρης των extreme, βρίσκεται 7ο στην κατηγορία ύψους (42 μέτρα), 10ο σε ταχύτητα (102 χλμ/ώρα) και 3ο σε μήκος (1700 μέτρα). Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν άλλα ψηλότερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερο μήκος.
photo via
Με αφορμή λοιπόν την τυχαία αναζήτηση και με τη βοήθεια της Wikipedia αποφάσισα να σας παρουσιάσω, μερικά από αυτά, τα πιο  ιδιαίτερα, μέσα από μια μεγάλη λίστα.
To "Kingda Ka" θεωρείται το ψηλότερο ατσάλινο τρενάκι με ύψος 139 μέτρα και βρίσκεται στο Jackson, New Jersey, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
photo via
photo via 
"Colossos (Heide Park)" βρίσκεται στη Γερμανία και είναι το ψηλότερο ξύλινο στην κατηγορία του με 60 μέτρα ύψος.
photo via 
"Formula Rossa" (του οποίου η καμπίνα μοιάζει με formula) βρίσκεται στο Abu Dhabi, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι το ταχύτερο ατσάλινο τρενάκι στον κόσμο με ταχύτητα 240 χιλιόμετρα/ώρα!
photo via
To "El Toro" θα το βρείτε στο  New Jersey, USA και αποτελεί το ταχύτερο ξύλινο τρενάκι με ταχύτητα 110 χλμ/ώρα.
 photo via
 "Steel Dragon 2000" βρίσκεται στην Ιαπωνία στο πάρκο Nagashima Spa Land και έχει τον πιο μακρύ σιδηρόδρομο με μήκος 2.479 μέτρα.
photo via
photo via
Το αντίστοιχο ξύλινο με μήκος 2.243 μέτρα ονομάζεται "The Beast" και βρίσκεται στο πάρκο Kings Island στο Ohio, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
photo via
photo via
Τώρα  μετά από όλο αυτό, μια ναυτία την νιώθω...!
Εσείς θα το επιχειρούσατε? Αν ναι, θα πρέπει ότι σας πω ότι υπάρχουν περιορισμοί σχετικοί με την ηλικία και τη σωματική κατάσταση. Και φυσικά δεν πρέπει να είσαστε επιρρεπής στις ανακοπές...! (αυτό το τελευταίο είναι δικό μου, αλλά μάλλον ισχύει).

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Follow Me on Pinterest 

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :