Συνταγές ,

Χρωματιστή πατατοσαλάτα

4.11.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Σας αρέσει η πατατοσαλάτα? Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι και την φτιάχνω τακτικά. Η συνταγή της είναι λίγο πολύ γνωστή και κυκλοφορεί με αρκετές παραλλαγές. Την δική μου, μου την έδωσε μια φίλη όταν έψαχνα τη συνταγή της για μια γιορτή και από τότε την φτιάχνω πάντα με τον ίδιο τρόπο. Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές και είναι ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε. 
ΥΛΙΚΑ
4-5 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
χρωματιστές πιπεριές (1 κομμάτι από κόκκινη,  κίτρινη & πορτοκαλί). Αποφύγετε την κλασσική πράσινη γιατί πικρίζει.
αγγουράκια τουρσί σε βάζο (μικρό μέγεθος)
1 βάζο (μεγάλο μέγεθος) μαγιονέζα
άνιθος (προαιρετικός)
λάδι
αλάτι 
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα καρότα και τις πατάτες, τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζετε. Χρησιμοποιείστε ένα πιρούνι για να ελέγξετε αν είναι έτοιμα. Τρυπήστε μια πατάτα. Αν το πιρούνι βγαίνει εύκολα, τότε είναι έτοιμα. Σουρώστε στο τρυπητό και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ψιλοκόβετε τα καρότα, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και τις πιπεριές. Πιπερώστε τα υλικά.
Λιώστε τις βρασμένες πατάτες στο multie μαζί με 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ώστε να γίνουν κρέμα. Αφήστε 2 εκτός τις οποίες θα τις κόψετε σε μέτρια κυβάκια). Αδειάστε το μείγμα μαζί με τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μεγάλο κουτάλι ελαφρά. Πιπερώστε προαιρετικά.
Αδειάστε τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδι, πιπεριές, αγγουράκια και καρότα μέσα στο μπολ. Συμπληρώστε και την υπόλοιπη μαγιονέζα, προσθέστε λίγο λάδι και λίγο αλάτι και ανακατέψτε με προσοχή, ώστε το μείγμα να δείχνει κάπως έτσι. Εγώ χρησιμοποιώ το μεγάλο βάζο μαγιονέζας, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο. Η πατατοσαλάτα μπορεί να διατηρηθεί εντός του ψυγείου για περίπου 3 ημέρες.
 Καλή σας όρεξη!!!


Αν σας άρεσε το θέμα, παρακαλώ like & share :))

Follow Me on Pinterest

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :