Παρουσιάσεις ,

Gingerbread House

9.11.12 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Τα γνωρίζετε τα Gingerbread Houses, που έχουν βάση ψωμί ή μπισκότα και τα βλέπουμε στολισμένα με χρωματιστά ζαχαρωτά και καραμέλες? Σε πολλά μέρη και ιδιαίτερα στη Γερμανία η αρχική έμπνευση προέρχεται από το γνωστό γερμανικό παραμύθι Hansel and Gretel και είναι παρόμοια με το σπίτι της μάγισσας του παραμυθιού. Είναι ένα δημοφιλές χριστουγεννιάτικο έθιμο και συχνά τα παιδιά φτιάχνουν τέτοια σπιτάκια κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Κάθε χρόνο στη Βοστόνη στα πλαίσια προετοιμασίας των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα (Boston Christmas Festival) πραγματοποιείται και ο ετήσιος διαγωνισμός "Gingerbread House". Κορυφαίοι σεφ εκθέτουν και πωλούν τις νόστιμες δημιουργίες τους, των οποίων τα έσοδα διατίθενται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Housing Families, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην προστασία άστεγων οικογενειών. 

Οι φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε 2 με 4 Νοεμβρίου και αυτές είναι μερικές από τις συμμετοχές. Σε κάποια από αυτά ήδη βλέπετε το όνομα του δημιουργού καθώς και τον τιμητικό τίτλο που κέρδισαν.Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για έργα τέχνης

Δείτε και μερικά από προηγούμενες χρονιές

Kris Mason, 2004 (1ο βραβείο)
photo by Vanessa GavalyaΒy Ginger Betty's. Award: Best Decoration (2009)


Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Follow Me on Pinterest 

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :