Βιβλίο ,

The Snowman-κλασσικό παραμύθι

15.11.12 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Θυμάστε το παραμύθι με τον χιονάνθρωπο και το αγόρι? Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία, που αν και δεν έχει ευχάριστο τέλος, μας διδάσκει πολλά πράγματα για την αληθινή ζωή. 
Ο Χιονάνθρωπος (The Snowman), είναι ένα κλασσικό παιδικό βιβλίο χωρίς λόγια, του Raymond Briggs, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1978. Το 1982, το βιβλίο έγινε ταινία, διάρκειας 26 λεπτών για λογαριασμό του βρετανικού Channel 4, από την Dianne Jackson. Την ίδια χρονιά, το φιλμ ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους  και από τότε παίζεται κάθε χρόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να δείτε το video εδώ
photo via
Η ιστορία ξεκινά μια χειμωνιάτικη μέρα, όταν ο μικρός μας ήρωας, ένα αγοράκι, φτιάχνει ένα χιονάνθρωπο. Το ίδιο βράδυ όταν το ρολόι χτύπησει δώδεκα, ο χιονάνθρωπος ζωντανεύει. Χιονάνθρωπος και παιδί, γίνονται φίλοι.
Το πρώτο μέρος περιγράφει τις προσπάθειες του χιονάνθρωπου να κατανοήσει τις συσκευές, τα παιχνίδια και τα άλλα μικροπράγματα στο σπίτι, κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο, ώστε να μην ξυπνήσουν οι γονείς του αγοριού. Στη συνέχεια πάνε για μια βόλτα με μια μοτοσικλέτα, ενοχλώντας πολλά ζωάκια, φασιανούς, κουνέλια, μια κουκουβάγια, μια αλεπού και ένα καφέ άλογο.
photo via
Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας, το αγόρι και ο χιονάνθρωπος κάνουν μια μαγική πτήση - ενώ στην ταινία ακούγεται το τραγούδι "Walking in the Air". Πετούν πάνω από την πόλη, πάνω από τα σπίτια και τα μεγάλα δημόσια κτίρια και στη συνέχεια, έξω στον ωκεανό και πάνω από ένα αρκτικό τοπίο, όπου συναντούν πιγκουίνους.
Η πτήση τους ολοκληρώνεται φτάνοντας σε ένα χιονισμένο δάσος και θα παρευρεθούν σε ένα πάρτι όπου οι παρευρισκόμενοι, με εξαίρεση το μικρό αγόρι, είναι χιονάνθρωποι. Εκεί συναντούν τον Πατέρα των Χριστουγέννων και τους ταράνδους ο οποίος δίνει στο αγόρι ένα μαντίλι, που έχει ζωγραφισμένο επάνω του ένα χιονάνθρωπο.
photo via
photo via


Η ιστορία μετά το ταξίδι της επιστροφής, έχει λυπητερό τέλος. Το επόμενο πρωί το αγόρι ξυπνάει αλλά ο χιονάνθρωπος έχει πια λιώσει. Το αγόρι αρχίζει να αναρωτιέται αν τα γεγονότα της βραδιάς ήταν όλα ένα όνειρο, αλλά ανακαλύπτει ότι εξακολουθεί να έχει το κασκόλ στα χέρια του...!
photos via

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Follow Me on Pinterest

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :