Γλυκά ,

Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα

15.12.12 Είμαι Παιδί 5 Σχόλια

Καλημέρα, καλημέρα! 
Καλώς ήρθατε στο blogoσπιτάκι μου! 
Κοπιάστε να σας φιλέψω μελομακάρονο. Σας είχα τάξει από χθες τις φωτογραφίες.Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, φιλόξενοι. Τα δικά μας Χριστούγεννα, φτιάχνουμε παραδοσιακά γλυκίσματα και καλοδεχόμαστε τους επισκέπτες! 
Μελομακάρονα από το Είμαι Παιδί
Η συγκεκριμένη συνταγή, είναι εύκολη, την φτιάχνω κάθε χρόνο και φυσικά δεν είναι δική μου. Την είχα  ξεσηκώσει από το διαδίκτυο και με μικρές παραλλαγές την υιοθέτησα:)

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:
4 plus φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (θα το δείτε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι μαλακή)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τρίμμα
λίγο κονιάκ
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα καρύδια
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
λίγο κανέλα ή ξυλάκι κανέλας
μια μικρή φλούδα από λεμόνι (το κίτρινο στέλεχος)
Υλικά για μελομακάρονα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και την βάζουμε στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Από τα αλεσμένα καρύδια ρίχνουμε μόνο την μισή ποσότητα από το 1 φλιτζάνι των υλικών. Τελευταίο θα μπει το αλεύρι. Δουλεύουμε καλά την ζύμη μας μέχρι να γίνει ομοιογενής, μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την πλάθουμε σαν μπαλάκι. Την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο κουτάλι κουζίνας, δίνοντας το σχήμα που βλέπετε παρακάτω. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 25΄30΄λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, στους 180' βαθμούς.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο βράζουμε για 6-7 λεπτά. Στο τελευταίο στάδιο σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα, είτε ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι, είτε τοποθετώντας τα μέσα στην κατσαρόλα για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο από τα καρύδια μας.
Tip: Για να είναι σωστή η ποσότητα των υλικών, θα πρέπει το φλιτζάνι που θα χρησιμοποιήσετε να είναι το ίδιο (μέγεθος).
 Καλή σας όρεξη!

Καλές Γιορτές, με υγεία:))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

5 σχόλια :