Πρωτοχρονιά ,

Διδάξτε τα παιδιά-Η αληθινή σημασία των Χριστουγέννων

28.12.12 Είμαι Παιδί 3 Σχόλια

Στολίσαμε τα σπίτια μας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαγειρέψαμε τα πιο ευφάνταστα γλυκά και φαγητά, ψωνίσαμε δώρα και τα βάλαμε κάτω από το δέντρο, όμως όλα αυτά δεν είναι παρά οι εθιμοτυπικές ενέργειες που κάνουμε κάθε χρόνο. Τα Χριστούγεννα είναι κάτι περισσότερο από καταναλωτικό πανηγύρι. Όλοι ξέρουμε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν εξαιρεί κανένα παιδί, ότι το δέντρο δεν σημαίνει τίποτα αν δεν νιώσουμε την μαγεία της Γέννησης να μας πλημμυρίζει, ότι τα δώρα δεν έχουν νόημα αν δεν είναι διαλεγμένα με αγάπη.
Αγάπη!

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι συναίσθημα και βρίσκονται πρώτα από όλα μέσα μας. Βρίσκονται στην καρδιά μας και στο πρώτο χαμόγελο που θα σχηματιστεί με την άφιξη του νέου χρόνου. Βρίσκονται μέσα στην έκφραση των παιδιών την στιγμή που ανοίγουν τα δώρα τους. Στις οικογενειακές στιγμές που μοιραζόμαστε. Στις ευχές που δίνουμε, στην βοήθεια που προσφέρουμε στους ανθρώπους που τη χρειάζονται.  Είναι η γλυκιά προσμονή ότι κάτι όμορφο θα συμβεί...είναι όλα όσα νιώθουμε!

via

Η αληθινή σημασία των Χριστουγέννων
Επιμέλεια κειμένου: Είμαι Παιδί 
Αρχική πηγή: http://llerrah.com/truemeaningofchristmas.htm

{Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα είχα έναν επισκέπτη. Μόλις τελείωσα τις δουλειές του σπιτιού και ετοιμαζόμουν να πάω για ύπνο, όταν άκουσα ένα θόρυβο στο μπροστινό μέρος του σπιτιού. Άνοιξα την πόρτα στο μπροστινό δωμάτιο και προς μεγάλη μου έκπληξη, ο Άγιος Βασίλης στεκόταν δίπλα στο τζάκι.


"Τι κάνεις εδώ;" ρώτησα. Οι λέξεις πνίγηκαν στον λαιμό μου όταν είδα ότι είχε δάκρυα στα μάτια του. Ήταν λυπημένος και δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον χαρούμενο Άγιο Βασίλη που όλοι ξέρουμε.
"Διδάξτε τα παιδιά!", αποκρίθηκε.
Ήμουν μπερδεμένος. Τι εννοούσε; Προβλέποντας την ερώτηση μου, με μια γρήγορη κίνηση έφερε στο προσκήνιο έναν  σάκο, που τον είχε κρυμμένο πίσω από το δέντρο. Καθώς στεκόμουν σαστισμένος, ξαναείπε:
"Διδάξτε τους την αληθινή σημασία των των Χριστουγέννων" 
και έβγαλε από τον σάκο ένα μικρό ελατάκι.


"Διδάξτε τα παιδιά ότι το έλατο παραμένει πράσινο όλο το χρόνο και απεικονίζει την αιώνια ελπίδα της ανθρωπότητας."

Στη συνέχεια έβγαλε ένα λαμπρό αστέρι.


"Διδάξτε  τα παιδιά ότι το αστέρι ήταν το ουράνιο σημάδι της υπόσχεσης. Ο Θεός υποσχέθηκε τον Σωτήρα για τον κόσμο, και το αστέρι ήταν το σημάδι της εκπλήρωσης της υπόσχεσης Του."

Στη συνέχεια έφτασε στην τσάντα του και έβγαλε ένα κερί.


 "Διδάξτε τα παιδιά ότι το κερί συμβολίζει ότι ο Χριστός είναι το φως του κόσμου."

Για άλλη μια φορά άνοιξε τον σάκο του και έβγαλε ένα στεφάνι και το τοποθέτησε πάνω στο δέντρο.


 "Διδάξτε τα παιδιά ότι το στεφάνι συμβολίζει την πραγματική φύση της αγάπης. Η αληθινή αγάπη δεν σταματά ποτέ. Είναι αέναη."

Στη συνέχεια έβγαλε από την τσάντα του ένα στολίδι που απεικόνιζε τον ίδιο.


"Διδάξτε στα παιδιά ότι εγώ, ο Άγιος Βασίλης, συμβολίζω τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη."

Στη συνέχεια έβγαλε ένα γκι.


 "Διδάξτε τα παιδιά ότι το γκι αντιπροσωπεύει το ακάνθινο στεφάνι που φορούσε ο Σωτήρας μας και το αίμα που χύθηκε από Αυτόν."

Στη συνέχεια έβγαλε από την τσάντα του ένα δώρο και είπε:


"Διδάξτε τα παιδιά ότι ο Θεός αγάπησε έτσι τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή γιο του."

Για άλλη μια φορά έφτασε στην τσάντα του και έβγαλε ένα καραμελένιο στολίδι, όμοιο με μαγκούρα και το κρέμασε στο δέντρο.


"Διδάξτε τα παιδιά ότι η μαγκούρα αντιπροσωπεύει το σύμβολο ότι είμαστε φύλακες των αδελφών μας."

Έφτασε ξανά τον σάκο και έβγαλε έναν άγγελο.


"Διδάξτε τα παιδιά ότι οι άγγελοι προανήγγειλαν την ένδοξη είδηση της γέννησης."

Ξαφνικά άκουσα ένα μαλακό ήχο και από την τσάντα του, ήταν καμπανάκια.


"Διδάξτε τα παιδιά ότι το χαμένο πρόβατο ο βοσκός βρίσκει από τον ήχο της καμπάνας. Η καμπάνα συμβολίζει την καθοδήγηση και την επιστροφή."

"Διδάξτε στα παιδιά την αληθινή έννοια των Χριστουγέννων και εξηγήστε τους ότι εγώ είμαι μόνο ένας ταπεινός υπηρέτης του Θεού."}

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))


Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

3 σχόλια :