Γλυκά ,

Η ιστορία της δικής μας καρυδόπιτας

31.12.12 Είμαι Παιδί 3 Σχόλια

Εδώ η καλή καρυδόπιταααα!!! Μόλις βγήκε ζεστή, ζεστή και σιροπιαστή. Μοσχομύρισε και το δικό μας σπιτάκι κανέλα & γαρύφαλλο, ξεκίνησαν και οι ετοιμασίες για αύριο. Δεν έχει λίγη ώρα που βγήκε από τον φούρνο. 
Περνάει το μικρό και ρωτάει: 
-Μαμά τι έφτιαξες? 
-Καρυδόπιτα, αγάπη μου. 
-Μπορώ να φάω λίγο? 
-Ναι μωρό μου...πάει το πρώτο κομμάτι. 
Ξαφνικά σκοντάφτω πάνω σε 2 αυτιά...της μεγάλης μου κόρης η οποία φωνάζει από μέσα: 
-Μαμά τι έφτιαξες? 
-Αφού άκουσες τι ρωτάς, απαντάω. 
-Να φάω και εγώ? 
-Ναι παιδί μου...τσουπ πάει και το δεύτερο κομμάτι. 
Ακόμα δεν έχω προλάβει να την βγάλω από το ταψί. Μην φύγετε έχει και συνέχεια. 
-Εγώ???ρωτάει ο σύζυγος τώρα. 
-Ναι! βολεύεσαι με ένα ? (κομμάτι εννοώ) 
Απάντηση: Όχι βέβαια...! 
-Καλά βάλε 2. Το σύνολο 4. 
Ξαναφωνάζει η μεγάλη από μέσα. 
-Καλά τι να μας κάνει ένα κομμάτι....
Σε αυτό το σημείο βιαστικά, βιαστικά μαζεύω τα κομμάτια και τα βάζω στην πιατέλα. Έσωσα αυτά που βλέπετε. Ευτυχώς που κοιμάται ο μικρός και γλίτωσαν κανά δυο κομμάτια ακόμα.
Αυτή είναι για αύριο τονίζω, το καταλάβατε? Για ΑΥΡΙΟ λέμε!!!! 
Η συνταγή είναι της Βέφας (κλασσική, δοκιμασμένη και πανεύκολη).
Υλικά:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3 κουταλιές κονιάκ
λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού, 15' περίπου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι. ΄Υστερα, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα κι αυτά σε δόσεις και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. βουτυρωμένο πολύ καλά. Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30'-35'. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθίσει.
Μπορείτε να την συνδυάσετε σκέτη ή με παγωτό (θεϊκό!!!)
Καλή χρονιά :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

3 σχόλια :

  1. ΩΡΑΙΑ! Τι καταλαβες τωρα?? ειναι σχεδον 2 το πρωι και εγω γραφω συνταγη για καρυδοπιτα! ατιμη!!! δεν στελνεις και απο εδω κανα κομματι?? ναι ξερω οτι ειναι για αυριο, γι αυτο....απλα στειλτο μου αυριο!!!! αχαχαχαχααα!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΙΝΑ ΜΟΥ
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε μα να τους αδικησω;;;; Τι να κανουν οι ανθρωποι!!! Ποση εγκρατεια να δειξουν!!! Γεια στα χερακια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ΤΕΛΕΙΑ! Καλή χρονιά!


    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή