Μαθαίνοντας από τα παιδιά ,

Μέσα σε μια κάλτσα...

14.12.12 Είμαι Παιδί 3 Σχόλια

2004
 {Αγαπημένε Άγιε Βασίλη,
ειλικρινά μου φαίνεται πολύ περίεργο που σου γράφω σε αυτή την ηλικία. Απ΄όσο θυμάμαι δεν εκπλήρωσες καμιά μου επιθυμία και αυτό γιατί δεν σου έγραψα ποτέ μέχρι τώρα. Από μικρό παιδί γνώριζα ποιος φέρνει τα δώρα. Λυπηρό, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αλλά εγώ ποτέ δεν το ένιωσα έτσι μέχρι σήμερα. Ίσως γιατί κάθε χρόνο, ο στολισμός του δέντρου ήταν ιεροτελεστία και η κάλτσα έπαιρνε τη θέση της στο τζάκι, ίσως γιατί κάποιοι είχαν φροντίσει να με διδάξουν για το πόσο καλός άνθρωπος ήσουν και ίσως γιατί το σημαντικότερο όλων ήταν το μήνυμα της αγάπης που τελικά είχε βρει τον προορισμό του, ανεξάρτητα από το αν ήσουν εσύ αυτός που έφερνε τα δώρα μου ή όχι. 

Σήμερα όμως, κάτι άλλαξε. Για πρώτη φορά αναρωτήθηκα αν αυτό ήταν αρκετό. Την αφορμή μου την έδωσε η κόρη μου, η οποία με χαριτωμένη αφέλεια με ρώτησε:  Μαμά, πλησιάζουν Χριστούγεννα, δεν θα βάλουμε το γράμμα στην κάλτσα? 
Για μια στιγμή χαμογέλασα, έλα γλυκιά μου, αφού ξέρεις, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Αυτό το τελευταίο, μου βγήκε τόσο σιγανά και ξέπνοα, λες και είχα ξεστομίσει το μεγαλύτερο μυστικό. Ναι! και βέβαια το γνωρίζω. Όμως πρέπει! Είναι το έθιμο! Και μη ξεχνάς, μπορεί να μην μπαίνει από το τζάκι αλλά τώρα που είναι Άγιος είναι πιο δυνατός και μπορεί και πραγματοποιεί ευχές! Εγώ ξέρεις τι θα του γράψω? Θα του ζητήσω να κάνει καλά την Ελενίτσα. Θυμάσαι? σου είπα ότι ήταν άρρωστη και δεν ήρθε σχολείο, πρέπει να έρθει! Μεθαύριο είναι η γιορτή και κάνει την Παναγία στο θεατρικό!! Πήρε μια ανάσα και με κοίταξε περιμένοντας την απάντηση μου.
How big is your heart?

via
Είχα μείνει άφωνη. Εκείνη τη στιγμή, την μαγική στιγμή, ήμουν παρούσα σε ένα θαύμα. Ένα θαύμα απρόσκοπτης καλοσύνης, μιας ανυστερόβουλης αλληλεγγύης μεταξύ 2 μικρών κοριτσιών, που μόνο μέσα σε μια παιδική ψυχή θα μπορούσε να φωλιάζει. 
Ένα μικρό παιδί, η ίδια μου η κόρη, μου έδειχνε πόσο λάθος ήμουν. Ναι, ήμουν λάθος. Ήθελε να σου γράψει ένα γράμμα και να ευχηθεί για την φίλη της. Και είναι πραγματικά κρίμα, τόσα χρόνια που πήγαν χαμένα χωρίς ούτε μια ευχή. Ούτε μια! Γι΄αυτό σου γράφω σήμερα. Γι΄αυτό από εδώ και στο εξής σ΄αυτή την κάλτσα, την ίδια κάλτσα, υπόσχομαι ότι θα σου γράφω κάθε χρόνο....}
Δε θα σας αποκαλύψω αν η συγκεκριμένη ιστορία είναι αληθινή ή αν αποτελεί μυθοπλασία. Θα είναι το μυστικό μου και ο καθένας από εσάς, μπορεί να την ερμηνεύσει όπως νομίζει εκείνος. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι ακόμα και εάν έχουμε μεγαλώσει αρκετά για να ζητήσουμε παιχνίδια, ακόμα και αν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι η μαγεία έχει χαθεί, μπορούμε ακόμα να ευχηθούμε με όλη μας την δύναμη για αγάπη, υγεία και χαμόγελα. Τα χρειαζόμαστε τα χαμόγελα! Το μήνυμα της αγάπης δεν αρκεί μόνο να βρίσκει τον προορισμό του... 
πρέπει και να μοιράζεται!
Και που ξέρετε, ίσως εκπλαγούμε ευχάριστα βλέποντας την ευχή μας να πραγματοποιείται. 
Καλές Γιορτές, με υγεία:))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

3 σχόλια :

 1. Όχι λοιπόν, δεν έχει χαθεί καμία μαγεία. Υπάρχει και πιστεύουμε σε αυτήν.
  Αν η ιστορία είναι αληθινή, σημαίνει ότι κάποιο κοριτσάκι ήταν άρρωστο... Εύχομαι να πραγματοποιήθηκε η ευχή της μικρούλας και να έγινε καλά η φίλη της!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λες Δήμητρα? Δεν έχει χαθεί? Τότε εγώ γιατί βλέπω τόσο αδιαφορία γύρω μας? Παντού. Στον δρόμο, στην δουλειά, στο φιλικό περιβάλλον. Όλοι σκυθρωποί με κατεβασμένα μούτρα. Πολλοί δεν λένε ούτε καλημέρα πλέον. Έχουμε ξεχάσει να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι. Ακόμα και εδώ στο διαδίκτυο. Μιλάμε για τα Χριστούγεννα, όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά τελικά ακούει κανείς? Εμείς? Ακούμε? Η αγάπη δεν έχει καμία αξία αν δεν μοιράζεται.

   Διαγραφή
  2. Μην απογοητεύεσαι Σίνα. Εσύ συνέχισε να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, να λες καλημέρα, να μοιράζεσαι, να βοηθάς και κάποια στιγμή θα αλλάξουν και οι άλλοι. Αν χαλάσουμε κι εμείς, πάμε τότε, καταστρεφόμαστε σαν ανθρωπότητα. Δεν αντέχω στους ανθρώπους την μιζέρια, την κακία, την μικροψυχία, την αδικία, την αδιαφορία. Εμείς θα πάμε κόντρα σε όλα αυτά και όποιος ακούει, καλό θα του κάνει, όποιος επιλέγει να κλείσει τα αυτιά του, εκεινος οδεύει προς την καταστροφή!

   Διαγραφή