Μουσεία ,

Μουσείο Αφής-Φάρος Τυφλών

15.1.13 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Με την λεζάντα "Απαγορεύεται να ΜΗΝ αγγίζετε" θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το Μουσείο Αφής-Φάρος Τυφλών, το οποίο είναι ένα από 5 μοναδικά μουσεία του κόσμου στο είδος του. Το μουσείο  ιδρύθηκε το 1984 με το όραμα να υπάρξει η δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης να προσεγγίσουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, σε αντίθεση με άλλα μουσεία.  Η δυνατότητα ψηλάφησης των εκθεμάτων αποτελεί ακόμα και για τους βλέποντες έναν πρωτοποριακό και καινούριο τρόπο μάθησης. 
Τα εκθέματα του Μουσείου Αφής, αγάλματα, αγγεία, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα  είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε μουσεία της χώρας μας όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Μουσεία Ακροπόλεως, Δελφών, Ολυμπίας, Ηρακλείου και το Κυκλαδικό Μουσείο, και ανήκουν στην Κυκλαδική, Μινωική, Γεωμετρική, Αρχαϊκή, Αυστηρού Ρυθμού, Κλασική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο. Έχουν είτε αγοραστεί, είτε αποτελούν δωρεά από οργανισμούς, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα. 
Στο μουσείο λειτουργούν εκτός από τα ειδικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία, Βυζαντινό τμήμα και αίθουσα για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους Ολυμπιακούς και τους ΠαραΟλυμπιακούς αγώνες. 
Το Μουσείο Αφής-Φάρος Τυφλών στεγάζεται στην Καλλιθέα, στην οδό Δοϊράνης 198

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 - 16:00.
Σάββατο και Κυριακή: Μετά από συνεννόηση.
Η πρόσβαση στο Μουσείο για άτομα με κινητικά προβλήματα γίνεται από ειδική ράμπα στην είσοδο του κτηρίου. Η πρόσβαση στους ορόφους γίνεται με ανελκυστήρα Κλίμακας.


Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :