Άρθρα ,

Διαδραστικός πίνακας στους τοίχους παιδικού νοσοκομείου

9.1.13 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Η εισαγωγή και παραμονή ενός παιδιού σε νοσοκομείο αποτελεί κατάσταση που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Στα πλαίσια βελτίωσης των συνθηκών που τόσο επηρεάζουν την ευαίσθητη παιδική ψυχή, ιδιαίτερα σε μακροχρόνιες ιατρικές καταστάσεις, υλοποιούνται αξιέπαινες προσπάθειες σαν κι αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες, με την εισαγωγή ενός διαδραστικού πίνακα στους τοίχους των διαδρόμων νοσοκομείων. 

Ο διαδραστικός πίνακας, ο οποίος ονομάζεται Nature Trail (Το Μονοπάτι  της Φύσης), τοποθετήθηκε στο Great Ormond Street Hospital (νοσοκομείο για παιδιά), στην Αγγλία και πρόκειται για ένα μοναδικό project το οποίο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από τον Jason Bruges. 
Αντιλαμβανόμενοι την σημαντικότητα της καλής ψυχολογίας στην ανάρρωση ενός παιδιού, έδωσαν πνοή στους άψυχους τοίχους, μετατρέποντας τους σε ένα φυσικό καμβά. 
Κάθε παιδί που αγγίζει τον πίνακα, ευθύς αμέσως ξεπροβάλλουν πλάσματα του ζωικού βασιλείου, όπως ελάφια, άλογα, βάτραχοι και σκαντζόχοιροι. Ο πίνακας είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά και τις οικογένειες τους και αποτελεί κατευναστική διαδρομή  προς το δωμάτιο αναισθησίας. 

Επιμέλεια άρθρου: Είμαι Παιδί
Πηγές: www.teleytaiothranio.blogspot.gr, /www.jasonbruges.com, www.guardian.co.uk


Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Δείτε ακόμα: Ξενώνες φιλοξενίας για άρρωστα παιδιά-Ronald McDonald House

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλιο :

  1. Μα τι ανθρώπινη κίνηση του εμπνευσμένου αυτού καλλιτέχνη να φτιάξει ένα τέτοιο project! Εύχομαι να μην περιοριστεί στο συγκεκριμένο μόνο νοσοκομείο στην Αγγλία αλλά να επεκταθεί σε όλα τα νοσοκομεία για παιδιά παγκοσμίως.
    Μπράβο Σινάκι που μας το έδειξες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή