Συνταγές ,

Τούρτα Princess Barbie με tutorial

6.1.13 Είμαι Παιδί 3 Σχόλια

Ένα οποιοδήποτε κέικ μπορεί να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης, να κλέψει τις εντυπώσεις και να ξετρελάνει μικρούς & μεγάλους. Είναι μια όμορφη ιδέα για τούρτα γενεθλίων, η οποία μεν χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας, αλλά όχι ιδιαίτερες δεξιοτεχνίες στην ζαχαροπλαστική.
Η τούρτα Princess Barbie είναι ένα κέικ, το οποίο βρήκα στο Lea΄s Cooking. Αν και δεν αποτελεί δικό μου υλικό, προσπάθησα να μεταφράσω και να βρω τις κατάλληλες αντιστοιχίες των υλικών, ώστε να βοηθηθεί αρκετά κάποιος που θα επιχειρήσει να το φτιάξει και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Φτιάχνετε το κέικ και το επικαλύπτετε με κρέμα βουτύρου.
Κρέμα βουτύρου (από Συνταγές της παρέας)
120 γραμ. βούτυρο
280 γραμ. άχνη ζάχαρη
Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ  μαζί με την άχνη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα,
μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα.
Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά καλό ανακάτεμα, μέχρι να γίνει κρέμα.
Πλύνετε την κούκλα καλά και την τυλίγετε σε μεμβράνη.
Τοποθετήστε την μέσα στο κέικ.
Πως θα φτιάξετε το φόρεμα της τούρτας
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην συνταγή που χρησιμοποίησε η Lea, αναγράφει ότι χρειάστηκε 16 ουγγιές από mini marshmallows. Η αναλογία για την ουγγιά σε γραμμάρια είναι:1 κοινή ουγγιά = 28.35 γραμμάρια (η πιο συνηθισμένη ισοδυναμία).
Το μαγικό γλάσσο από Συνταγές της παρέας)
1 πακέτο marshmallows 250-300gr (καλύτερα λευκά).
2 κουταλιές της σούπας νερό
βούτυρο ζαχαροπλαστικής
ζάχαρη άχνη (όσο πάρει)
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε τα marshmallows σε γυάλινο μπολ μαζί με το νερό και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' λεπτά. Παρατηρούμε ότι τα marshmallows "ξεφουσκώνουν". Ενδιάμεσα παρακολουθούμε την διαδικασία και σταματάμε την λειτουργία του φούρνου για να ανακατέψουμε το μείγμα και να γίνει ομοιόμορφο. Επειδή εξαρτάται από τον φούρνο που έχει ο καθένας ίσως να χρειαστεί παραπάνω χρόνος από 2 λεπτά. Αφού λοιπόν ρευστοποιηθούν τα marshmallows, βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε, και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη μέσα στο μπολ ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια με την βοήθεια της σπάτουλας ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! μπορεί να καίει.
Αφού βεβαιωθούμε ότι δεν καίει αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλέον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε σε φύλλο και να καλύψουμε την τούρτα μας ή τα μπισκοτάκια μας! Αν έχουμε χρόνο, κλείνουμε την ζύμη σε αεροστεγές σακούλα και το αφήνουμε όλη την νύχτα να "ξεκουραστεί" ΟΧΙ στο ψυγείο. Έτσι αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα.
Να φοράτε γάντια όταν αναμιγνύετε τα χρώματα.

Για να κολλήσει η διακόσμηση, χρησιμοποιήστε λίγο νερό.

Με ένα βρεγμένο πινελάκι περάστε ολόκληρη την τούρτα.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και μια τούρτα με την Tinkerbell.
all the photos are via Lea΄s Cooking 

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

3 σχόλια :

  1. Υπέροχοοοο!!! Μπράβο σου!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου. Εσύ είσαι πιο ειδική σε αυτά!! Τι λες, θα το κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή