Απόκριες ,

Φτιάξτε περούκα και πρόσκληση με θέμα Πριγκίπισσα Rapunzel-για το πάρτι και τις Απόκριες

28.1.13 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Αχ αυτές οι πριγκίπισσες, τι μας κάνουν! Η πριγκίπισσα Ραπουνζέλ έχει μακριά ξανθά μαλλιά, τόσο μακριά που τα έριξε από το μπαλκόνι για να πιαστεί ο καλός της και να σκαρφαλώσει γρήγορα κοντά της. Ρομαντική και τρυφερή ιστορία με αίσιο τέλος και εξαίρετη ιδέα για κοριτσίστικο παιδικό πάρτι.
Ας ξεκινήσουμε από την πρόσκληση. 
Χαρτιά, μέγεθος Α4 , σε ροζ χρώμα (θυμηθείτε να αγοράσετε λίγο πιο χοντρό πάχος ), το οποίο και θα διπλώσετε. Ανοίξτε 2 τρύπες με το περφορατέρ στο μπροστινό μόνο μέρος της πρόσκλησης. Το μαλλί πλεξίματος θα χρειαστεί για να φτιάξετε την πλεξούδα. Λίγη κορδέλα και μερικά υφασμάτινα λουλουδάκια για να ολοκληρώσετε την διακόσμηση.
Να φτιάξουμε και τα μαλλιά της Rapunzel τι λέτε?
Αυτό είναι ένα καλσόν από το οποίο κρατάμε μόνο το πάνω μέρος το οποίο και ράβουμε.
Αυτό θα είναι το εσωτερικό της περούκας Rapunzel.
Κάθε υποτιθέμενη τρίχα της περούκας μας θα κοπεί υπολογίζοντας το επιθυμητό μήκοςΧ2.
Αν πχ είναι 80εκ (από το κεφάλι μέχρι και κάτω από την μέση) εσείς θα κόψετε 1,60εκ έκαστη. Στη συνέχεια θα πιάσετε όλα τα νήματα μαζί και θα βρείτε το κέντρο τους (χωρίστρα). Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να ραφτούν πάνω σε μια λωρίδα τσόχας Ενσωματώστε το κομμάτι από το καλσόν που έχετε ήδη φτιάξει. Προσέξτε με το μήκος της περούκας γιατί όσο πιο μακριά, τόσο πιο βαριά και δυσκολότερο να σταθεί στη θέση της.
Στο τελικό στάδιο, πλέξτε την πλεξούδα και στολίστε την με λουλούδια.
Το συγκεκριμένο tutorial έχει πολλές δυνατότητες. Πειραματιστείτε με τα μήκη, τα χρώματα ή σχηματίστε 2 πλεξούδες (1 σε κάθε πλευρά), φτιάχνοντας αποκριάτικες περούκες.


Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :