Κοινωνικές δράσεις

Χείρα βοηθείας σε άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση ρούχων από το κανάλι του Star

8.1.13 Είμαι Παιδί 0 Σχόλια

Αθήνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων πολιτών από το ψύχος λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, θέτοντας εκτάκτως σε λειτουργία ως χώρους φιλοξενίας, σε πρώτη φάση, τρία (3) δημοτικά κτίρια. Έτσι, από σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, και για όσο απαιτήσουν οι έκτακτες συνθήκες, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι εξής χώροι:

1)    Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας
2)    Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, οδός Μαμούρη και Δύμης (τηλ. 210 8223946, 210 8223184)
3)    Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, οδός Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα (τηλ. 210 8674900)


Καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960, για πληροφορίες και ανάγκη βοήθειας μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων.
Η λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία των αστέγων γίνεται σε στενή συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τη σύμπραξη φορέων και εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑ Exelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα).
Ομάδες εργασίας (street work) του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, θα ενημερώνουν τους άστεγους συμπολίτες μας για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διατεθεί, θα μοιράζουν υλικά, φάρμακα και ζεστό ρόφημα, και θα φροντίζουν για τη διακομιδή σε νοσοκομεία, περιστατικών που το απαιτούν.
Πηγή: www.cityofathens.gr/

Θεσσαλονίκη

​Εκτός από το Δήμο Αθηναίων και ο δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε θερμαινόμενους χώρους, για την προστασία των αστέγων από το κρύο, που θα παραμένουν ανοιχτοί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, και για όσο χρονικό διάστημα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές, χώροι πρόσβασης θα είναι ο χώρος του ΚΑΠΗ, στην 2η Δημοτική Κοινότητα (Λαγκαδά 35) καθώς και τα ΚΑΠΗ στην 5η δημοτική κοινότητα (Στεφάνου Νούκα 10 και Καπετάν Βαγγέλη 4), από τις 8.30πμ έως τις 8.30μμ.
Πηγή: www.star.gr

Συγκέντρωση ρούχων από το Star

To STAR ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει κουβέρτες και ζεστά ρούχα για τους άστεγους, που ζουν στα πεζοδρόμια και στις πλατείες. 
Όσοι μπορούν να βοηθήσουν με ένα ζευγάρι κάλτσες, ένα παλτό, ζεστά ρούχα, μια κουβέρτα, να απευθυνθούν στους δημοσιογράφους του σταθμού, που παραμένουν σήμερα και αύριο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από το ξενοδοχείο Athens Plaza.
Τηλ. επικοινωνίας: 211 189 1825
Πηγή: www.star.gr

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

0 σχόλια :