Ζωγραφική ,

Ένα καβαλέτο ζωγραφικής φτιαγμένο από κουτί πίτσας-Δώστε στα παιδιά να ζωγραφίσουν!

18.2.13 Είμαι Παιδί 6 Σχόλια

Τα παιδιά αγαπούν πολύ την ζωγραφική. Απελευθερώνει την φαντασία τους και αποτελεί πηγή έκφρασης. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα με παιδαγωγικό χαρακτήρα που συμβάλλει στην βελτίωση της λεπτής κινητικότητας και την ενδυνάμωση της σχέσης οπτική αντίληψης-επιδεξιότητας χεριού.
Οι γονείς απ΄την πλευρά μας, πρέπει να ενθαρρύνουμε τέτοιες δραστηριότητες, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν χρώματα, αντικείμενα, μεγέθη και οδηγώντας τα με αυτό τον τρόπο στον κόσμο της γνώσης.
Μια όμορφη ιδέα που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα παιχνίδι καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, είναι και η μεταμόρφωση ενός άδειου κουτιού από φαγητό, σε mini καβαλέτο ζωγραφικής.
Πρόκειται για μια έξυπνη, ανέξοδη και πολύ χρήσιμη κατασκευή, φτιαγμένη από άχρηστα υλικά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα παραγγείλετε φαγητό απ΄έξω, μην πετάξετε το κουτί της πίτσας. Ανακυκλώστε το!
Για να ολοκληρώσετε την κατασκευή θα χρειαστείτε extra ένα κομμάτι χαρτόνι και προαιρετικά μπορείτε να κολλήσετε στην μια πλευρά έναν μικρό μαυροπίνακα. Το καλό είναι ότι μπορείτε αποθηκεύσετε τους μαρκαδόρους και τις μπογιές και να το μεταφέρετε εύκολα. Και όταν χαλάσει, το πετάμε στον κάδο της ανακύκλωσης!

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

6 σχόλια :