Κουκλόσπιτα ,

Κουκλόσπιτο DIY (β΄μέρος)

21.2.13 Είμαι Παιδί 17 Σχόλια

Να΄το το κουκλόσπιτο μας, ολοκληρώθηκε!! Οι λεπτομέρειες τώρα. Καταρχήν να σας πω ότι πρόκειται για εύκολη και σταθερή κατασκευή η οποία αποτελείται από 3 κομμάτια χαρτόνι. Το κάτω μέρος (βάση) είναι σαν αυτό που έφτιαξα το ταμπλό με τους δεινόσαυρους στο πάρτι του Νικόλα, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ. Τα δωμάτια (4 στο σύνολο) φτιάχτηκαν από χαρτόνι κούτας (την οποία είχα) και χρησιμοποίησα μόνο 2 κομμάτια, τα οποία τα είδατε εδώ. Τους έκανα 2 εγκοπές, μία στο πάνω μέρος και μία στο κάτω και τοποθετήθηκαν το ένα μέσα στο άλλο, όπως ακριβώς φαίνεται στη φωτογραφία από όπου είδα και την ιδέα. Το μέγεθος του δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά μήκος επί 40 εκατοστά ύψος (στο ψηλότερο σημείο του). Αρκετά από τα υλικά τα είχα, οπότε δεν χρειάστηκε καν να τα αγοράσω. Για κάποιον όμως που θα το ξεκινήσει από την αρχή, υπολογίζω ότι το κόστος του δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ, ανάλογα με τα χαρτιά χειροτεχνίας που θα αγοράσετε.
1ο δωμάτιο

2ο δωμάτιο
Οι κουρτίνες και στα 2 παράθυρα είναι φτιαγμένες από απλό χαρτί γκοφρέ. Το κουρτινόξυλο είναι ξύλινο καλαμάκι και στις άκρες έχω κολλήσει 2 ξύλινες χάντρες. Στη συνέχεια το στερέωσα πάνω σε διπλόκαρφα  τα οποία κόλλησα πάνω στον τοίχο του κουκλόσπιτου.
Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται καλύτερα το διπλόκαρφο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως στήριγμα για το κουρτινόξυλο.

 
3ο δωμάτιο

4ο δωμάτιο
Μόλις τέλειωσε το κουκλόσπιτο, η Νονούλα έσπευσε να το γεμίσει με έπιπλα. Τοσοδούλικα κρεβατάκια, καναπεδάκια και μικρές καρεκλίτσες και σε κάποιο σημείο, έξω από το φωτογραφικό πλάνο, προϊστορικοί δεινόσαυροι.....παραφυλάνε να εισέλθουν εντός, διεκδικώντας κατάλυμα για το βράδυ....Ναι, καλά καταλάβατε, ο μικρός ζήλεψε λιγάκι και προσπάθησε να μετατρέψει το κουκλόσπιτο σε δεινοσαυρόσπιτο!!!!
Καλή σας μέρα!!!!

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

17 σχόλια :