Πάσχα

Μάθημα θέλησης από ένα 76χρονο-δέντρο στολισμένο με 10.030 πασχαλινά αυγά

27.3.13 Είμαι Παιδί 13 Σχόλια

Πώς θα σας φαινόταν αν φέτος το Πάσχα στολίζαμε το πασχαλινό δέντρο? Όχι, δεν έκανα λάθος, καλά διαβάσατε! Ο 76χρονος συνταξιούχος Volker Kraft, αποφάσισε να στολίσει
την μηλιά που βρίσκεται στην αυλή του με 10.030 πασχαλινά αυγά! Η ιδέα του στολισμού ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια. Ήταν μέρες κοντά στο Πάσχα, όταν σε κοντινό δρόμο, συνήθιζε να βλέπει ένα δέντρο με όμορφη πασχαλινή διακόσμηση. "Όταν αποκτήσω δικά μου παιδιά, θα έχουν ένα δέντρο σαν κι αυτό", είπε. Και από τότε έγινε παράδοση. Την πρώτη χρονιά που αυτός και η οικογένεια του στόλισαν την μηλιά, χρειάστηκαν μόνο 18 αυγά, καθώς το δέντρο όμως μεγάλωνε, μαζί του μεγάλωνε και ο αριθμός των αυγών. Και αυτό επαναλαμβανόταν επί έτη. Το 1990 χρειάστηκαν 1.000 αυγά, ενώ πέρυσι έφτασαν στα 10.000 αυγά.
Παρά το έντονο κρύο που επικρατεί, ο Volker Kraft μαζί με την σύζυγο του κατάφεραν φέτος να ολοκληρώσουν το εγχείρημα τους, μέσα σε 2 εβδομάδες. Τα αυγά είναι όλα χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι από την σύζυγο και την κόρη του συνταξιούχου.
Η μηλιά έχει γίνει πόλος έλξης, μεγάλων και μικρών επισκεπτών. Τι είναι αυτό που ωθεί έναν 76χρονο να μπαίνει σε αυτή την χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία κάθε χρόνο? Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο: "Η σπίθα της χαράς στα μάτια των μικρών παιδιών, όταν αντικρίζουν την μηλιά". Από τότε που το δέντρο έγινε γνωστό οφείλουμε να τηρούμε το έθιμο και θα το τηρούμε για όσο ακόμα μπορούμε να σκαρφαλώνουμε εγώ και η γυναίκα μου πάνω στη σκάλα!"
Μετάφραση άρθρου: Είμαι Παιδί

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

13 σχόλια :