Φυτεύω

Πρώτη μέρα της Άνοιξης, φυτέψτε μικρά φυτά και λουλούδια

1.3.13 Είμαι Παιδί 8 Σχόλια

Καλημέρα φίλοι μου. 1η Μάρτη σήμερα και πρώτος μήνας της Άνοιξης. Πρακτικά βέβαια πιστεύω ότι μας περιμένουν κρύα ακόμα, η εαρινή ισημερία ξεκινά περίπου στις 21 Μάρτη, αλλά σιγά, σιγά θα βλέπουμε όλο και πιο ηλιόλουστες μέρες. Από εδώ και πέρα ενδεικνύται και το φύτεμα. Μπορούμε να φυτέψουμε ένα μικρό λαχανόκηπο, αλλά και άνθη όπως ντάλιες, χρυσάνθεμα κτλ., ζητώντας την βοήθεια των παιδιών. Να ξέρετε, τα παιδιά λατρεύουν την ενασχόληση με τον κήπο και ότι έχει να κάνει με το χώμα και τη μάνα γη!!!
Για όσους δεν διαθέτουν κήπο, μπορείτε να φυτέψετε σπόρους φακής. Συνοπτική και ασφαλής διαδικασία (φυτρώνει πάντα και  θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!!). Σε αρκετά παλιότερη ανάρτηση είχαμε φυτέψει και εμείς, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα εδώ.
Μια πολύ ωραία εναλλακτική ιδέα είναι και οι σπόροι από γρασίδι (φροντίστε μόνο να αγοράσετε αυτούς που φυτρώνουν γρήγορα). Χρησιμοποιήστε τα άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι για να φτιάξετε έναν χαριτωμένο γρασιδάνθρωπο ή μια μαλλιαρή κάμπια (που είναι και η εποχή τους!!!). Το άδειο κέλυφος των αυγών, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φύτεμα μικρών φυτών.

 

Επιστρατεύστε ντενεκεδάκια και άδεια δοχεία και φτιάξτε τον δικό σας μαγικό κήπο!

Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

8 σχόλια :