Λαμπάδες ,

Πώς θα φτιάξουμε χειροποίητες λαμπάδες

19.3.13 Είμαι Παιδί 20 Σχόλια

Αν μπορώ να φτιάξω εγώ, τότε μπορείτε σίγουρα και εσείς! Είχα ένα κουτί λευκά κεριά ξεχασμένο από πέρυσι μέσα στο ντουλάπι. Το είχα αγοράσει από το market σε συσκευασία των 4 και είπα κρίμα είναι, ας το δοκιμάσω και ότι βγει. Εξάλλου τις προηγούμενες μέρες είχα φτιάξει αρκετά διακοσμητικά με πολυμερικό πηλό και είχα υλικό για την διακόσμηση. Η λαμπάδα στα αριστερά με το γλειφιτζούρι δεν μου πήρε πάνω από 10 λεπτά για να την φτιάξω. Απλά κόλλησα το γλειφιτζούρι πάνω σε ένα ξύλινο καλαμάκι και στην συνέχεια έδεσα τις κορδέλες. Για την λαμπάδα καραβάκι, σας έχω και το tutorial παρακάτω. Είναι επίσης απλή, χρειάζεται μόνο λίγο παραπάνω χρόνο.
Το όλο story ξεκίνησε γιατί έχω αδυναμία στις χειροποίητες και ποτέ δεν κατάλαβα το σκεπτικό  με τις λαμπάδες-παιχνίδι που μας λανσάρουν κάθε χρόνο οι γνωστές εταιρείες παιχνιδιών. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ κατά καιρούς έχω αγοράσει στα βαφτιστήρια, γιατί τα παιδιά όταν είναι μικρά, θέλουν και το παιχνίδι, τώρα όμως που μεγάλωσαν λίγο, πραγματικά απολαμβάνω το ψάξιμο της λαμπάδας. Υπάρχουν τόσες κομψές επιλογές είτε αν αγοράσετε, είτε αν αποφασίσετε να την φτιάξετε μόνοι σας.


Το tutorial με το καραβάκι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν διακόσμηση για ένα παιδικό πάρτι με πειρατικό θέμα ή να διακοσμήσετε τον τοίχο στο παιδικό δωμάτιο. Τα υλικά, δεν νομίζω ότι χρειάζονται επεξήγηση. 


Ο αστερίας είναι φτιαγμένος από πολυμερικό πηλό και τον κόλλησα με λίγη κόλλα.
Ελπίζω να σας άρεσαν. Εσείς τι λαμπάδα θα επιλέξετε για το βαφτιστήρι?

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

20 σχόλια :