Δραστηριότητες ,

Μεταμορφώνοντας τον κήπο για παιχνίδι-outdoor activities for boys

25.3.13 Είμαι Παιδί 11 Σχόλια

Καθώς έγραφα την ανάρτηση με πήρε χαμπάρι ο Νικόλας. "Θέλω και εγώ τέτοιο, μαμάααα!, θα μου φτιάξεις ένα κάτω στη γιαγιά?".
Ο Νικόλας έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την μάνα γη, όπως πολλά αγοράκια στην ηλικία του. Χώμα, πέτρες, λάσπη και κήπος, είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να επικεντρώσει όλο του το ενδιαφέρον. Πέρυσι, μετά το άδειασμα του χώματος από τις γλάστρες...., είχα επιδοθεί στην εύρεση λύσεων, μεταμορφώνοντας μια γλάστρα σε jurassik park (πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε). Η ιδέα λοιπόν να διαθέσουμε ένα κομμάτι του κήπου για να φτιάξουμε ένα μικρό παιδότοπο, φαντάζει τέλεια. 
Η αλήθεια είναι ότι από εδώ και πέρα που θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός, είναι όλο και πιο δύσκολο να κρατήσεις τα παιδιά στο σπίτι. Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να αρνηθούμε μια βόλτα στην παιδική χαρά, είτε γιατί είμαστε κουρασμένοι, είτε γιατί έχουμε δουλειά. Όταν το σπίτι διαθέτει κήπο, είναι πολύ εύκολο να διαμορφώσετε ένα μέρος του, με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βγουν και να παίξουν. Η ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί με απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερα έξοδα. Θα χρειαστούμε τούβλα, σωλήνα pvc (για το τούνελ), άμμο και φυσικά την βοήθεια του μπαμπά. Τα τούβλα θα μπουν στην σειρά, σχηματίζοντας έναν αυτοκινητόδρομο και μια αυτοσχέδια αμμοδόχο. Ζωγραφισμένα κομμάτια ξύλου για την πολιτεία και τα σπιτάκια και το παιχνίδι ξεκινά! Εμείς τα περισσότερα υλικά τα έχουμε, το μόνο που μένει είναι να πάρουμε και την άδεια της γιαγιάς.

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

11 σχόλια :