Δραστηριότητες ,

Ο πειρατής των 7 θαλασσών, ο στόλος και ο χάρτης-παιχνίδια ρόλων

25.4.13 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Σήμερα θέλω να ταξιδέψω σε ανοιχτές θάλασσες.... Ένα πλοιάριο από άλλη εποχή θα με μεταφέρει πίσω στον χρόνο, μέχρι τον Μεσαίωνα. Θα γίνω ένας μικρός κουρσάρος και με την φαντασία μου, θα ακολουθήσω τα σημάδια πάνω στον χάρτη που θα με οδηγήσουν στον θησαυρό! 

Ωσάν μικρός εξερευνητής, ως άλλος πειρατής Μαυρογένης, θα ορίσω έναν νέο χάρτη, χρωματίζοντας τις δικές μου θάλασσες και φτάνοντας τόσο μακρυά όσο η φαντασία μου...
Άφησε με να παίξω, αν θες έλα και εσύ μαζί! 
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τα παιχνίδια ρόλων. Αν ανατρέξουμε στην δική μας παιδική ηλικία, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από παιχνίδια τέτοιου είδους. Είναι σημαντικό να υπάρχουν και βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν και να ανακαλύψουν πτυχές του χαρακτήρα τους, μέσα σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Με απλά υλικά, ένα κομμάτι χαρτόνι, μπογιές, το άδειο κουτί από ένα χυμό, λίγο ύφασμα για πανί και μερικά κουμπιά για λάφυρα, είναι αρκετά για να τα ταξιδέψουν πολύ μακριά. Φτιάξτε βαρκούλες, πλοιάρια, έναν ολόκληρο στόλο. Εκεί που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα όλα είναι εφικτά! 


 

Όταν το πλοίο είναι έτοιμο να σαλπάρει, μη φύγετε. Σταθείτε σε μια άκρη και ακολουθείστε την πορεία του...είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ αυτό το ταξίδι!
Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :