Σπίτι ,

Καθαρίσαμε, βάψαμε και φυτέψαμε. Welcome Spring!

12.4.13 Είμαι Παιδί 17 Σχόλια

Η Άνοιξη είναι η αγαπημένη μου εποχή γιατί την διέπει κλιματολογική ισορροπία και ένα είδος μέτρου. Μου ταιριάζει το μέτρο! Ούτε πολύ κρύο, αλλά ούτε να σκας που λένε. Η φύση ξυπνά και επιτέλους
ανακαλύπτεις ότι κάτω από το ξερό χώμα, υπάρχει ζωή. Μαζί της αλλάζει και η δική μας διάθεση. Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με τα λουλούδια, αγαπημένη και αρκετά ξεχασμένη συνήθεια, οφείλω να πω. Η αιτία δεν ήταν άλλη από τα αγαπημένα μου Ανθομελάκια, που πριν λίγες ημέρες, στην κυριολεξία μας ξεσήκωσαν με την παρουσίαση του κήπου τους και ειλικρινά τους ευχαριστώ για αυτή τους την αφύπνιση! Αν και οι γνώσεις μου με την κηπουρική είναι οι βασικές, πριν μερικά χρόνια στο μπαλκόνι μου υπήρχαν αρκετά λουλούδια. Οι δικοί μου συνηθίζουν να λένε ότι "πιάνει το χέρι μου"  Δεν ξέρω. Μπορεί να έχουν δίκιο. Δυστυχώς όμως, λόγω ότι αναγκάστηκα να λείψω για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν επέστρεψα δεν είχε απομείνει σχεδόν τίποτα. Τα χρόνια που ακολούθησαν, έβγαινα στο μπαλκόνι, έριχνα λίγο νερό στις πέντε γλάστρες με τα φυτά "ήρωες" τα αποκαλώ έτσι γιατί επιβίωσαν!!! και έμπαινα πάλι μέσα. Το δε χειμώνα...μη με είδατε, μη με απαντήσατε...:)) Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αλλάξει αυτό. Πρωί, πρωί λοιπόν πήγα και αγόρασα 2-3 καινούρια λουλουδάκια, γλαστρούλες και χώμα για να φυτέψω. Παράλληλα με αυτό ετοίμασα και τα πινέλα μου. Γιατί πινέλα? Θα δείτε παρακάτω. Οι προετοιμασία για το φύτεμα, περιλάμβανε ένα καλό καθάρισμα στις ήδη υπάρχουσες γλάστρες από τα ξερά φύλλα και ένα ελαφρύ ανακάτεμα στο χώμα για να αεριστεί το φυτό. Στη συνέχεια μέσα σε μια λεκάνη άδειασα τα τσουβάλια με το χώμα. Προτίμησα να αγοράσω χρωματιστές γλάστρες, είναι πολύ της μόδας και κυκλοφορούν σε απίθανα χρώματα. Τολμήστε το!
Ντάλιες σε λευκό και ρόζ χρώμα.
Την ροζ, την λάτρεψα και την αποθανάτισα πολλές φορές!


Σκυλάκια, γαβ,γαβ! Μη μου πείτε ότι όταν ήσασταν πιτσιρίκια δεν είχατε παίξει με το άνθος τους!
Διμορφοθήκη η όμορφη!! Τούτη δω η πριγκιπέσα, μου έκλεψε την καρδιά. Και από όσο ξέρω είναι και βολική. Ανθισμένη από την Άνοιξη, μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα, ανθεκτική, αγαπά τον ήλιο και πολλαπλασιάζεται εύκολα. Λίγα κλαδάκια στο νερό και τσουπ ! καινούριες ρίζες για φύτεμα.
Κατηφές! Δεν τον αγόρασα, μου τον έκαναν δώρο:)) 
Ο Βασιλικός δεν χρειάζεται συστάσεις. Θέλει νερό, ήλιο και ως ανταμοιβή θα τον δείτε να φουντώνει σαν παγόνι. 
Χώρια που μυρίζει υπέροχα!
Και τώρα τα πινέλα. 
Και η μεταμόρφωση!
Με τον ίδιο τρόπο βάφτηκαν και 2 πήλινες παλιές γλάστρες που ήταν σε άθλια κατάσταση. Η μπογιά είναι πλαστικό που είχα από το σπίτι. Σε αυτές δεν έχω φυτέψει ακόμα. 

Και κάπως έτσι...
το μικρό μου μπαλκόνι άρχισε να αλλάζει!


Ζήλεψε και η μαμά και φύτεψε και εκείνη στον κήπο της.
  


Μέχρι και η πορτοκαλιά έχει άνθισει και μοσχομυρίζει!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

17 σχόλια :