Μαθαίνοντας από τα παιδιά ,

Τα παιδιά μοιράζονται-Η ουτοπία

2.5.13 Είμαι Παιδί 5 Σχόλια

Τον Απρίλιο του 2012 δημοσιεύτηκε το video που ακολουθεί, από τον οργανισμό Action Against Hunger. Πρόκειται για ένα πείραμα που έγινε τον Οκτώβριο του 2011 στην Ισπανία, προκειμένου να μελετήσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά σε κατάσταση πείνας και να βγουν κάποια συμπεράσματα για την σημασία της αλληλεγγύης. Κατά την διάρκεια του πειράματος έλαβαν μέρος 20 παιδάκια σε ζευγάρια, τα οποία τα έβαλαν μόνα τους σε ένα δωμάτιο. Το καθένα από αυτά είχε μπροστά του ένα σκεπασμένο πιάτο και τους ζητήθηκε να μετρήσουν μέχρι το 3 πριν ξεκινήσουν να τρώνε. Η έκπληξη που τους επιφύλασσαν ήταν ότι μόνο το ένα από τα 2 πιάτα εμπεριείχε φαγητό. Έχει πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις τους.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα παιδιά που είχαν φαγητό, το μοιράστηκαν με τον διπλανό τους. Το πείραμα αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικό γιατί το δείγμα ήταν μικρό και οι συνθήκες "ιδανικές", κρύβει ένα γενικότερο ηθικό μήνυμα.
Η ουτοπία
Η ουτοπία είναι ένας λογοτεχνικός κυρίως όρος που συνδέεται με μια ιδεαλιστική αισιοδοξία προς μια σχεδόν αδύνατη τελειότητα. Αναφερόμενοι λοιπόν σε ένα μελλοντικό καλύτερο κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα παιδιά είναι οι κλειδοκράτορες αυτού του κόσμου.
Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο
Η ψυχή των παιδιών είναι ένα γλύκισμα φτιαγμένο από σπιτικά υλικά, χωρίς "πρόσθετα" και "συντηρητικά". Είναι αυθόρμητα, αγαπούν, συμπονούν, γίνονται χαρούμενα με απλά πράγματα.
Θέλεις να τα μιμηθείς?
Αρκετοί είναι αυτοί που επικρίνουν την αγνή παιδικότητα, συγχέοντας της με την ανωριμότητα κάτι που είναι πέρα για πέρα λανθασμένο. Σε ποιον θα άρεσε να συμπεριφέρεται σαν παιδί?
Η γνωστή έκφραση "να γίνουμε πάλι παιδιά" δεν αναφέρεται στην επιφανειακή συμπεριφορά ενός ανήλικου παιδιού, αλλά στη βαθύτερη σημασία αυτής. 
Η ουτοπία υπάρχει. Γεννιέται με τον άνθρωπο και αποτυπώνεται στο πρόσωπο κάθε παιδιού!
Αν σας άρεσε το άρθρο, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

5 σχόλια :