Ιδέες για διακόσμηση ,

Φτιάξτε ένα βάζο γεμάτο λουλούδια για την Γιορτή της Μητέρας

11.5.13 Είμαι Παιδί 12 Σχόλια

Μητέρα, μάνα, μαμά, μανούλα! Όπως και αν το πεις, η σημασία είναι η ίδια. Αύριο είναι η Γιορτή της Μητέρας.
Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, γύρω στο 1908, η Ann Maria Reeves Jarvis, μια ακτιβίστρια από τη Φιλαδέλφεια, σε μια προσπάθεια να τιμήσει την μνήμη της νεκρής της μητέρας, ξεκίνησε μια εκστρατεία προκειμένου να καθιερωθεί η μέρα της μητέρας ως επίσημη γιορτή. Η προσπάθεια αυτή βρήκε απήχηση από πολύ κόσμο και το 1914 πια, η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε και επίσημα ως Γιορτή της Μητέρας. 
Με τα χρόνια όμως, η γιορτή έχασε την αληθινή σημασία και έγινε λόγος εμπορευματοποίησης, κάτι που έκανε την Jarvis να εξοργιστεί και να κριτικάρει όσους αγόραζαν μια τυπωμένη ευχετήρια κάρτα, λέγοντας ότι είναι δείγμα τεμπελιάς. 
Η ιστορία αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή και διαβάζοντας την, σκέφτηκα να μην αγοράσω κάτι φέτος για την μητέρα μου, αλλά να το φτιάξω μόνη μου. DIY που λένε!! Μήπως πρέπει να κάνετε το ίδιο?? Ελάτε κορίτσια, δεν είναι δύσκολο. Δεν θέλει κόπο, διάθεση θέλει...!

Ένα παλιό γυάλινο βάζο βρισκόταν για πολύ καιρό μέσα στο ντουλάπι. Είχε έρθει η ώρα για να ανακυκλωθεί. Σε πρώτη φάση το έβαψα με μπογιά (με το ίδιο χρώμα είχα βάψει και τις πήλινες γλάστρες που είχατε δει σε προηγούμενη ανάρτηση).
Στην συνέχεια κόλλησα μια κορδέλα ολόγυρα. Χμ...χμ...σαν κάτι να γίνεται τώρα.
Ουπς! να και ένας αστερίας να μας θυμίσει ότι το καλοκαιρι είναι κοντά. Λίγη κορδέλα ακόμα...και το γυάλινο βάζο μεταμορφώθηκε!
Κάτι του λείπει όμως...τι λέτε να είναι αυτό?
Τα λουλούδια βρε παιδιά, τα λουλούδια! Είναι δυνατόν γιορτή της Μητέρας χωρίς ένα λουλουδάκι?

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!
Δείτε ακόμα πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό γλαστράκι με λουλούδια φτιαγμένα από τσόχα εδώ
Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

12 σχόλια :