Γλυκά ,

Κουλουράκια με συνταγή της γιαγιάς!

2.5.13 Είμαι Παιδί 8 Σχόλια

Μου αρέσει πολύ όλη αυτή η προετοιμασία για το Πάσχα. Μετά τα τσουρέκια και τα αυγά, σειρά έχουν τα κουλουράκια της γιαγιάς. Και για να αποδώσω τα σωστά credits, όσον αφορά την συνταγή, ανήκουν στη γιαγιά του βαφτισιμιού μου, την γιαγιά Ευαγγελία. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα φτιάξετε και να μη σας πετύχουν. Νόστιμα, αφράτα, πασχαλινά κουλουράκια! 
 Υλικά (για 5 περίπου ταψιά)
1 κιλό αλεύρι+ (θα σας πάρει σίγουρα παραπάνω)
4 αυγά
475 γρμ ζάχαρη
425 γρμ βούτυρο Κερκύρας ή βιτάμ
1/2 ποτήρι χυμό φυσικού πορτοκαλιού
1/2 φακελάκι μπέκιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανίλιες
 Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σταδιακά. Ετοιμάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Διαλύουμε την σόδα και την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκαλιού (προσοχή χρησιμοποιήστε μεγάλο ποτήρι ή μπολ, για να μη σας χυθεί). Σε μεγάλη λεκάνη ενώνουμε όλα τα υλικά, ενώ εξακολουθούμε να ανακατεύουμε. Τελευταίο μπαίνει το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει τις βανίλιες και το μπέκιν. Το μυστικό είναι ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι καλά ανακατεμένα και το αλεύρι να μπει σιγά, σιγά, καθώς φτιάχνουμε την ζύμη μας. Δουλεύουμε την ζύμη, έως ότου δεν κολλάει πια στα χέρια. Σε μεγάλο ταψί το οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα  πλάθουμε τα κουλούρια στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε. Τα περνάμε με αυγό και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
 Να και τα δικά μας! Καλή επιτυχία
Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

8 σχόλια :

  1. Ε μα σήμερα τα ανέβασες και εσύ!!! Έφτιαξα άλλα, της γιαγιάς Στάσας της Μαρίας.
    Next year ή και σε άσχετη στιγμή. Πρέπει να είναι Πάσχα δηλαδή για να φτιάχνουμε τέτοιες παραδοσιακές συνταγές;;;
    Φαίνονται γιαμ γιαμ και τα δικά σου!!! Μπράβο χρυοσχέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γιαγιάδες έχουν την τιμητική τους!!! Όχι, φυσικά και μπορούμε να τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο. Συν ότι τα σπιτικά είναι μεγαλύτερης διατροφικής αξίας από τα αγοραστά. Καλή Ανάσταση Δήμητρα!

      Διαγραφή
  2. Πολυτάλαντο πλάσμα και του χρόνου, καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι εγω ειχα ηδη φτιαξει οταν τα ανεβασες αλλα κρατω την συνταγη να την κανω αφου φαμε τα αλλα!!! εφτιαξα και τα τσουρεκια σου,ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες!!βγηκα βολτα και τα αφησα να φουσκωσουν...χαχα!!!μυριζουν τελεια,για να δουμε και απο γευση!!!φιλακια και Καλη Ανασταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα των γιαγιάδων είναι πολύτιμα, φαίνεται νόστιμη συνταγή θα την δοκιμάσω, καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρελαίνομαι για αυτα τα κουλουράκια, ευτυχώς προχτες με προμήθευσε η μαμα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στις γιαγιάδες, μπράβο και στις εγγονές όμως!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή