Δραστηριότητες ,

Σπιτικές πλαστελίνες με εύκολη συνταγή-DIY

15.7.13 Είμαι Παιδί 6 Σχόλια

Καλησπέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα! Σήμερα θα σας δείξω στην πράξη μια συνταγή για να φτιάξετε σπιτικές πλαστελίνες με εύκολα υλικά, χωρίς βράσιμο. 
Τα υλικά που χρησιμοποίησα, μπορείτε να τα διαβάσετε στην ανάρτηση με το όνομα "Σπιτικές πλαστελίνες" με την διαφοροποίηση ότι πρόσθεσα λίγο άρωμα βανίλιας.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι, το ξύδι, το άρωμα βανίλιας και το νερό. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη και να μην κολλά στα χέρια. 
Ουσιαστικά οι πλαστελίνες σας είναι έτοιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα γίνουν ομορφότερες εάν βάλετε και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Λίγο υπομονή ακόμα λοιπόν. Φορέστε τα γάντια σας και ξεκινήστε! Τα χρώματα που θα χρειαστείτε είναι τα 3 βασικά. Κόκκινο, μπλε και κίτρινο. Πειραματιστείτε κάνοντας προσμίξεις και δημιουργήστε την απόχρωση που επιθυμείτε. Μόλις βάλετε το χρώμα στην ζύμη, θα πρέπει να το πλάσετε για αρκετή ώρα. μέχρι να γίνει ομοιογενές. Εδώ ακριβώς θα σας δώσω και ένα tip. Μετά την προσθήκη του χρώματος, το μείγμα σας θα είναι λίγο πιο νερουλό και ίσως κολλάει λίγο. Σε αυτή την περίπτωση, ρίξτε λίγο αλεύρι και ξαναπλάθετε.  Οι πλαστελίνες σας, είναι έτοιμες προς χρήση. Για να διατηρηθούν πρέπει να τις σκεπάσετε με μεμβράνη και να τις τοποθετήσετε σε ένα μπολ στο ψυγείο.


Καλή διασκέδαση!!
Αν σας άρεσε η παρουσίαση, παρακαλώ like & share :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

6 σχόλια :