Ζωγραφική ,

Sarah Kay, το άγνωστο πρόσωπο πίσω από τα διάσημα σκίτσα

21.8.13 Είμαι Παιδί 8 Σχόλια

Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι στη φωτογραφία? H Sarah Kay, είναι γνωστή για τα σχέδια της, με σήμα κατατεθέν τη μορφή ενός κοριτσιού. Η ιδιαιτερότητα των σχεδίων της, πέραν της τεχνικής, είναι ότι διακατέχονται από τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, εποχή που μας παραπέμπει στην αθωότητα των παιδικών μας χρόνων.
H Sarah Kay ζει σε προάστιο του Σίντνεϊ της Αυστραλίας μαζί με τον γιο και την κόρη της, μακριά από την πόλη και την δημοσιότητα. Η χαμηλών τόνων καλλιτέχνης, σπούδασε στο Art Academy-Κολέγιο Τέχνης- στην ηλικία των 20 ετών, αλλά η πρώτη της δουλειά ήταν σε διαφημιστικό γραφείο. Τα σχέδια που της έφεραν την επιτυχία έγιναν γνωστά αρκετά αργότερα, την περίοδο που αρρώστησε η κόρη της και αποτελούσαν διέξοδο στην ανησυχία της, ως μητέρα. Με έναυσμα τις εικόνες που κι η ίδια είχε αποκομίσει ως παιδί μεγαλωμένο στη φάρμα των γονιών της, σε συνδυασμό με το πώς έβλεπε και ήθελε τον κόσμο για τα παιδιά, συνέχισε να ζωγραφίζει όμορφες φιγούρες παιδιών μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Η δουλειά της Sarah Kay είναι αναγνωρίσιμη παγκοσμίως, παρά τις λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν για την ίδια.


 Χρωμοσελίδες για τα παιδιά Sarah KayΠερισσότερες φωτογραφίες της Sarah Kay στο Pinterest εδώ http://pinterest.com/claudiaptl/sarah-kay-artist/
Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :)

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

8 σχόλια :