Άρθρα ,

Προσφέροντας ένα δώρο σε φιλικό σας πρόσωπο, μπορείτε να σώσετε μια ζωή-Δώρα χωρίς Σύνορα

30.9.13 Είμαι Παιδί 6 Σχόλια

Πώς θα σας φαινόταν αν προσφέροντας ένα δώρο σε ένα φιλικό/συγγενικό πρόσωπο, σας έλεγαν ότι με αυτό το δώρο θα σώνατε μια ανθρώπινη ζωή?
Χθες το βράδυ έλαβα ένα e-mail, από φιλικό πρόσωπο, στο οποίο μου έστειλαν τον σύνδεσμο από το site των Γιατρών Χωρίς Σύνορα γνωστοποιώντας μου την καμπάνια  "Ας τρέξουμε να σταματήσουμε τον πόνο του άλλου" .
Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς? Για όσους δεν γνωρίζουν τον Νοέμβριο που μας έρχεται, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο 31ος κλασσικός Μαραθώνιος. Πρόκειται για ετήσια διοργάνωση, την οποία μετέχουν πολλοί αθλητές αλλά και απλοί πολίτες. Άξιο να σημειωθεί ότι για την φετινή διοργάνωση υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών που έφτασε τις 30.000. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες αρκετές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Μαζί τους τρέχουν και απλοί πολίτες, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Μέσω του msfgifts μπορούμε να διαδώσουμε την ιστορία τους και όσοι φίλοι δεν έχουν χρόνο αλλά σαν ιδέα τους άρεσε, μπορούν να υποστηρίξουν την προσπάθειά τους αγοράζοντας οτιδήποτε από τη λίστα των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν πολλοί δρομείς και μπορεί ο καθένας να διαβάσει όλες τις ιστορίες και να προσφέρει σε όποιον επιθυμεί, βοηθώντας να επιτευχθεί ο κοινός στόχος. 
Η σημερινή παρουσίαση γίνεται στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων και σκοπό έχει να γνωστοποιήσει τέτοιου είδους ενέργειες, σε όλους όσους δεν γνωρίζουν και νοιάζονται, επιθυμούν να  προσφέρουν την βοήθεια τους στο συνάνθρωπο. Μέσω της ιστοσελίδας "Δώρα χωρίς σύνορα" και με το moto χάρισε ένα δώρο, χάρισε μια ζωή, οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" μας καλούν όλους να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Θα παρακαλούσα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για το παρακάτω video για να δείτε πώς μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε.

Τελευταία όλο και πιο συχνά συνειδητοποιούμε την δύναμη της ανθρώπινης αλληλεγγύης μέσα από οργανωμένες δράσεις ομάδων και συλλόγων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να βοηθήσουν, να συνδράμουν, να νοιαστούν εκεί που πολιτεία και νόμοι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι η πλέον γνωστή διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές, προσφέροντας τη βοήθεια τους με μοναδικό κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

6 σχόλια :