Κατασκευές ,

Έναρξη σχολικής περιόδου? Εμείς ξεκινήσαμε ήδη!

2.9.13 Είμαι Παιδί 9 Σχόλια

Το πώς προετοιμάζεται κανείς για την σχολική περίοδο είναι λιγάκι σχετικό και εξαρτάται πάντα από ποια θέση το βλέπεις. Είσαι μαμά ή παιδί? Αν και θα προτιμούσα να ανήκω στη δεύτερη κατηγορία (από θέμα ευθυνών μιλάω πάντα), αναγκάζομαι να σας μιλήσω από τη θέση της μαμάς.
Όταν είσαι μαμά ο ερχομός του Σεπτέμβρη σημαίνει ότι ξεκινάει και πάλι το τρέξιμο. Αγορά σχολικών, ξεκαθάρισμα στο παιδικό δωμάτιο, εγγραφές σε φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες, προετοιμασία του παιδιού για την ομαλή μετάβαση στο σχολείο, πήγαινε-έλα και ξανά πήγαινε-έλα (κάτι σου θύμισε ε???) και πάνω που νομίζεις ότι τελείωσες, τσουπ όλο και κάτι βγαίνει, όλο και κάτι πρέπει να διευθετήσεις. Εν ολίγοις μπαίνουμε σε χειμερινό πρόγραμμα ανεξάρτητα από το αν είναι ακόμα καλοκαίρι ή όχι. 
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε και εμείς και αφού έγινε το σχετικό ξεκαθάρισμα στο δωμάτιο, είπα να φτιάξω και μια μικρή κατασκευή, έτσι για το καλό που λένε. 2 άδεια κουτιά από καφέ και ένα κουτί παπουτσιών ανακυκλώθηκαν, άλλαξαν χρηστικότητα και καλωσόρισαν τα πρώτα μας σχολικά.
 Μολυβοθήκη για τον Νικόλα

 Αποθηκευτικό κουτί σχολικών
 Μολυβοθήκη για τη Νόνη, φτιαγμένη από παλιό μπλουζάκι

Φυσικά δεν έλειψαν και οι σχετικές επαναλήψεις με σκοπό την ομαλή μετάβαση που σας έλεγα παραπάνω...Ο μπαμπάς μας ανέλαβε την επανάληψη στην Αριθμητική!!!! Ναι εντάξει, το ξέρω, Μονόπολη παίζουνε, αλλά είναι και αυτό μια μορφή εξάσκησης, δεν νομίζετε?????
 
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :)) 

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

9 σχόλια :