Βιβλίο ,

Το Παραμυθοσχολείο

5.10.13 Είμαι Παιδί 11 Σχόλια

Το Παραμυθοσχολείο-τα παιδιά γράφουν παραμύθια
Όχι πολλές μέρες νωρίτερα, με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Μόλις είχε καταφθάσει ένα δέμα με το ταχυδρομείο. Αποστολέας η αγαπητή Παρασκευή από το confusedmindblog, η  οποία είχε την καλοσύνη να μου στείλει ένα βιβλίο. Όχι ένα οποιοδήποτε βιβλίο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει μια ανάρτηση για ένα βιβλίο με παιδικά παραμύθια, γραμμένα από παιδιά του δημοτικού. Το συγκεκριμένο βιβλίο φέρει  τον τίτλο "Το Παραμυθοσχολείο" και το έγραψαν οι μαθητές του 35 Δημοτικού Πατρών σε συνεργασία με τους γονείς, τους δασκάλους και τον Σύλλογο του Σχολείου. 
Το Παραμυθοσχολείο-τα παιδιά γράφουν παραμύθια
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν πρόκειται για βιβλίο που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία. Δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του σχολείου και εκδόθηκε σε περιορισμένο αριθμό. Θα μου πείτε τότε γιατί αποφάσισα να σας το παρουσιάσω? Αφενός θα  ήθελα να ευχαριστήσω τη Παρασκευή που φρόντισε να μου το βρει και αφετέρου, γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερο και νιώθω πολύ τυχερή που το έχω στα χέρια μου. Τέτοιου είδους προσπάθειες, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι να βλέπαμε περισσότερες.
 Το Παραμυθοσχολείο-τα παιδιά γράφουν παραμύθια
14 παραμύθια, 14 πρωτότυπες διδακτικές ιστορίες που αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν την φαντασία τους, δουλεύουν και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένας μικρός λογοτεχνικός θησαυρός. 
Το Παραμυθοσχολείο-τα παιδιά γράφουν παραμύθια
Τα παιδιά γράφουν παραμύθια. Μέσα από τα παραμύθια τους καταγράφουν σημαντικές σκέψεις για το σχολείο, την αγάπη, την διαφορετικότητα, το περιβάλλον, την ίδια τη ζωή, επισημαίνοντας τα λάθη που κάνουμε όλοι εμείς οι ενήλικες. Αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η φιλία, η αγάπη, ζωντανεύουν μέσα από τις λέξεις και τις εικόνες και μας βάζουν σε σκέψεις για το πώς φαίνεται ο κόσμος μας μέσα από τα μάτια τους. 
Το Παραμυθοσχολείο-τα παιδιά γράφουν παραμύθια
Για να πετύχεις πρέπει να το πιστέψεις. Πρέπει να αγωνιστείς, να έχεις αγνή καρδιά, να συνεργάζεσαι, να ακούς, να προσπαθείς για ένα καλύτερο αύριο. Των παιδιών μας το αύριο! Έτσι κάνουν και εκείνα μέσα από τις ιστορίες τους.
Το Παραμυθοσχολείο-τα παιδιά γράφουν παραμύθια

Τα συγχαρητήρια μου σε όλη την ομάδα που εργάστηκε και συνεργάστηκε για το όμορφο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ την Παρασκευή για το ανεκτίμητο δώρο. Μπορείτε να μεταβείτε στο blog της για να διαβάσετε περισσότερα αποσπάσματα από το βιβλίο εδώ. Τα παιδιά μου το λάτρεψαν και εγώ μαζί τους!
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

11 σχόλια :